Најновије

ПАКЛЕНО ИЗНАД ХМЕЈМИМА: Непозната летелица се приближила највећој руској бази у Сирији! Аутоматски надзор покушао да идентификује, али...

Тајанствена летелица откривена је пре неколико сати у близини руске базе Хмејмим на западу Сирије.

Хмејмим (Фото: РИА)

 

Према Авиа.Про-у, летелица је вероватно био хеликоптер Сикорски МХ-60 Џејхок (Jayhawk), имајући у виду податке који су представљени.

„Судећи према подацима које је дао ИнтелСкај, говоримо о хеликоптеру Сикорски МХ-60 Џејхок, међутим, брзина лета која досеже више од 700 км/ч, је запажена, што указује да је мало вероватно да се ипак ради о хеликоптеру, пошто они не могу да постигну тако велику брзину, а узимајући у обзир летове у близини руске војне авио-базе, стручњаци верују да на тај начин САД или њихови савезници покушавају да добију неке информације о ситуацији у руском војном објекту “, наводи се у руској публикацији.

Они би истакли да овај војни хеликоптер припада америчкој обалној стражи. Међутим, они постављају питање зашто би хеликоптер летео тако близу границе са Сиријом, посебно толико удаљен од Сједињених Држава.

„Сикорски МХ-60 Џејхок је хеликоптер америчке обалске страже, као што показује АДС-Б (аутоматски надзор), међутим, поставља се много питања шта тачно војни амерички хеликоптер ради на тако великој удаљености од Сједињених Држава. Могуће је да је ово још један амерички трик, поготово јер су израелске војне извиђачке летелице такође биле на небу“, изјавио је Авиа.Про, позивајући се на војног специјалисту.

Као што је у издању истакнуто, авион и план лета још увек нису познати. Међутим, имајући у виду недавне америчке извиђачке летове у близини ваздушне базе Хмејмим, постоји добра шанса да та летелица припада њима.

Ирачки премијер позвао Путина и разговарао о горећем питању! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА