Најновије

МИЛО ИМАО ХИТАН РАЗГОВОР СА ШИПТАРИМА! ДОБИО ПОДРШКУ ОД КУРТИЈА ЗА УДАР НА БЕОГРАД: Ђукановић се поново бави унутрашњим питањима Србије!

“Најважнија преокупација државне политике сада је економски опоравак и покретање привреде”, казао је председник Црне Горе Мило Ђукановић током телефонског разговора премијером привремених приштинских институција у оставци Аљбином Куртијем.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић је, како је саопштено из кабинета председника ЦГ, захвалио Куртију на иницијативи за разговор.

"У контексту пријатељских добросуседских односа две државе и наставка интензивних политичких контаката, и упознао га о успешном завршетку прве фазе борбе Црне Горе са коронавирусом, исказујући уверење да ће и тзв. Косово у складу са досадашњим поступањима у примени мјера ускоро имати још повољнију епидемиолошку ситуацију. Најважнија преокупација државне политике сада је економски опоравак и покретање привреде”, казао је Ђукановић, и нагласио спремност за тесну сарадњу са тзв. Косовом са циљем да се у што већој мери смање очекивани економски губици у текућој години", наводи се у саопштењу.

Обострано је, додају из кабинета председника, оцењено да је у овом тренутку важно да се поред здравља људи и очувања економије, очува и демократски курс  као основа развоја сваког друштва које има европске циљеве, посебно изградња институција, владавина права, људска права и медијске слободе.

Ђукановић је истакао да Црна Гора пажљиво прати све што се дешава на КиМ и изразио наду да ће се убрзо створити услови за наставак и интензивирање дијалога Београда и Приштине.

"Желимо добро својим народима и државама, али то добро не може доћи ако не мислимо добро и суседима", нагласио је он. 

Ђукановић је, како се додаје, поздравио одлуку тзв. Владе Косова о укидању такси као охрабрујући корак ка обнови поверења и исказао наду у скоро налажење квалитетног и дугорочно одрживог решења које ће бити прилог регионалној стабилности и просперитету ка заједничком циљу – интеграцији у ЕУ.

"Премијер Курти је потврдио посвећеност принципијелном и добро припремљеном наставку дијалога Београда и Приштине, истичући да проблеми постоје, али да се радом и сарадњом у будућности може ићи напред. Заједнички је оцењено да је дијалог заснован на вредностима мултиетничничке демократије кључан и да би његов успех био преломна тачка за повратак поверења и стабилност региона", закључује се у саопштењу из кабинета председника ЦГ.

Прочитајте ОВДЕ да ли су Вучић и Ђукановић изрежирали сукоб Србије и ЦГ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА