Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Руски тајни "Пројекат 80" постаје стварност! Бомбардер будућности ће имати ове карактеристике (ВИДЕО)

Руско ратно ваздухопловство добиће наредне године прототип првог невидљивог бомбардера, који Здружена аеронаутичка корпорација води под радним називом Пак ДА и "Пројекат 80".

"Пројекат 80" (Фото: Јутјуб)

Oвај авион ће бити склопљен у фабрици "тупољев", која је уз делове "микојана", "иљушина", "сухоја" и "јаковљева" део Здружене аеронаутичке компаније, основане 2008. године.

Суштински, јако мало детаља о овом пројекту испливало је у јавност осим да је летелица конструисана по узору на амерички бомбардер Б-2, односно ради се о авиону смањене радарске видљивости способном да носи велике товаре различитих пројектила и бомби.

Тестирање новог авиона, како су раније најавили руски стручњаци, могло би да буде завршено до краја 2026. године, а годину дана касније и серијска производња.

Од техничких детаља за сада је познато само да је авион конструисан за домет од 12.000 километара, уз носивост од 30 тона.

Kина је раније објавила развој сличног пројекта "Сијан Х-20", чији би прототип могао бити спреман до краја године.

Прочитајте ОВДЕ како је америчка војска лансирала "F-35C JSF".

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА