Најновије

КОРОНА-СМЕНЕ! Напредњаци у овим градовима чисте кључне кадрове, а међу њима је и...

Ако анализа врха СНС покаже да су градоначелници и председници општина из њихових редова направили пропусте током ванредног стања везане за заштити становништва од ковида 19, они би неки од њих након избора могли да остану без својих функција иако су на изборним листама ове партије.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић (Фото: Јутјуб)

Дарко Булатовић сноси одговорност за ширење короне у Геронтолошком центру у Нишу
Та судбина могла би да задеси и градоначелнике Ваљева, Ниша па чак и Лесковца јер вођство напредњака сматра да због грешака појединаца из њихових редова, последице не треба да сноси партија која их је на та места поставила. Другим речима, постоје индиције да ће Дарко Булатовић, Слободан Гвозденовић, па и Горан Цветановић, цех за пропусте везане за корона вирус, платити након завршених избора и то тако што неће добити подршку странке за функције које сада обављају.

Тако бар тврди извор из врха ове партије који наводи да је ово захтев Александра Вучића, лидера странке, који је и најавио да ће се о одговорности сваког за направљене грешке, разговарати након завршетака ванредног стања. Те грешке су наводно највидљивије у деловању градоначелнике Ниша, Ваљева и донекле Лесковца, који су и били на челу Кризних штабова, због чега су пропусти морали да се исправљају из Београда.

Извор из врха СНС тврди да су грешке неких њихових кадрова видљиви и у другим срединама и да они неке, поред интерне критике, могу да коштају и функција на предстојећим изборима.

- Изборне листе се не могу мењати јер су предате, али оно што може, то су у кадрови који су предвиђени за најодговорније функције. То се посебно односи на Ниш и Ваљево, али и Лесковац и Ћуприју. Преиспитују се и друге средине где су испољене слабости у спровођењу мера заштите становништва. Случај Геронтолошког центра у Нишу посебно боде очи јер је инфицирање штићеника и особља утицало на епидемиолошку слику не само у граду већ и Србији. Одговорност за то сноси Кризни штаб и Булатовић који је био на његовом челу, јер нису контролисали реализацију мера дефинисане за ове установе. Због тога је именован привремени Кризни штаб за Нишавски и Топлички округ, који је водио Бранислав Недимовић. Тај штаб успео је оно што није градски, односно санирао је њихове пропусте. Вућића је додатно изнервирало и то што је у Нишу дошло до злоупотребе помоћи за најсиромашније суграђане, од стране активиста СНС, што је такође стављено на душу челницима града. Ти али и неки пропусти актуелног руководства пре корона вируса, у први план за градоначелника Ниша ставили су Драгану Сотировски, начелницу Нишавског округа - наводи саговорник.

Он додаје да је слична ситуација у Ваљеву.

- Корона вирус заразио је и изборну листу ваљевских напредњака због чега је неизвесно да ли ће Гвозденовић остати у фотељи градоначелника. Њему се на душу ставља нетранспарентност рада градског Штаба за ванредне ситуације, чији је командант, па чак и покушај заташкавања броја заражених. Оно што је посебно изиритирало врх странке је његово прозивање свештенства Епархије ваљевске за наводно ширење корона вирусом али и примедбе привредника на ненаменско трошење новца које су донирали као помоћ здравственим установама. Та нетранпарентност око трошења пара је довела и до смена и оставки Стручног дела кризног штаба, што је изазвало негативне ефекте у јавности али и једног дела чланова СНС. Управо они и сматрају да су ови пропусти велики и траже од централе странке да Гвозденовићу не омогуће још један мандат већ да ту функцију препусте нестраначкој личност на њиховој листи, Лазару Гојковићу. И Горану Цветановић се на терет стављају пропусти због којих још увек зариште у овом граду још није санирано. Међутим, он за њих највероватније неће сносити последице, јер су на листи СНС људи који немају већи кредибилитет од њега - каже саговорник.

Прочитајте ОВДЕ шта је Горан Марковић поручио Александру Вучићу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА