Најновије

МЛАДИЋ У ЗАБРИЊАВАЈУЋЕМ СТАЊУ: Генерал је у ризичној групи, одложен жалбени поступак!

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу одложио је данас до даљег жалбени поступак бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, који је требало да буде одржан 16. и 17. јун, због забринутости за његово здравље и ограничења у транспорту због пандемије корона вируса, саопштио је тај суд.

Ратко Младић (Фото: icty.org)

Суд је у образложењу навео да је Младић (78) у ризичној групи "због година и раније медицинске историје".

Додаје се да део судија не би могао да отпутује у Хаг на саслушање, због рестрикција које су уведене широм света, да би најмање четворо њих морало да прође кроз "високоризична подручја", као и да би судије по доласку у Холандију морале да иду у 14-дневни карантин.

Жалбено веће је затражило да сваких десет дана прима извештрај како би могло да поново закаже суђење "што је пре могуће". Младић, који је 2017. године осуђен на доживотну казну затвора за ратне злочине и злочине против човечности тренутно се опоравља од операције.

Жалбени поступак против Младића, на којем је требало да се обрати, првобитно је заказан за март, али је суђење одложено због операције којој је морао да буде подвргнут.

Капетан Драган проговорио о Легији и Звездану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА