Најновије

"МОЖДА ЋЕМО МОРАТИ ДА НАМЕРНО ЗАРАЗИМО НЕКЕ ЉУДЕ" Британска компанија која прави вакцину против короне спремна за експеримент

Британска фармацеутска компанија прошле недеље започела је другу и трећу фазу развоја вакцине против корона вируса, а за тестирања тражи око 10.000 одраслих и деце у Британији.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Одређени број добровољаца мораће намерно да се зарази Цовидом-19 како би праћење података током трајања студије у наредних неколико месеци било поуздано.

Извршни директор Астра Зенеце која развија вакцину против корона вируса на Универзитету Оксфорд изјавио је да је прерано да циљано излаже учеснике истраживања патогену, али каже да би то могло да буде "у игри" ако током тестирања вакцине наиђе на препреке, преноси Index.

- Тркамо се са временом. Видимо да у Европи болест већ јењава - рекао је извршни директор компаније Пасцал Сориот на онлајн брифингу за медије. - Врло брзо ће интензитет вируса у популацији бити низак, тако да морамо брзо да реагујемо. Ако зараза драматично опадне, можда ћемо морати да размишљамо о циљаним заразама.

Компаније и институти за истраживања тренутно раде на више од 100 вакцина против Цовида-19, од којих се око 10 тестира на људима, како би била спречена респираторна болест за коју тренутно нема лека и због које је живот изгубило око 360.000 људи.

Руси и Сиријци авионима уништавају упоришта Исламске државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА