Најновије

МРЗЕ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Одлуке Загреба и Подгорице наставак антисрпске политике!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је данас одлуке Загреба и Подгорице да не отворе граднице за грађане Србије као наставак дугогодишње антисрпске политике.

Милогорци. (Фото: Јутјуб)

Линта сматра да је потпуно јасно да је одлука Загреба политичка јер су отворене границе за туристе из 10 земаља али намерно не и за Србе, наводи се у саопштењу Савеза Срба из региона.

- Хрватска власт по ко зна који пут шаље шовинистичку поруку да Срби нису пожељни што потврђује континутитет државе политике од доласка ХДЗ и Фрање Туђмана на власт 1990. године до данас - навео је Линта.

Истакао је да је то још један од многих доказа да је "Хрватска држава мржње и нетрпељивости према Србима и свему што је српско", као и да се у Хрватској крше европске вредности људска права, владавина права и антифашизам.

Наведена одлука Загреба је, како додаје, мотивисана и скорим одржавањем избора а Подгорице између осталог и намером да се на попису 2021. покаже да су Срби безначајна мањина а да је број Црногораца прешао 50 одсто укупног броја становника Црне Горе.

Линта каже да је очигледно и да је режим Мила Ðукановића одлучио да бескруполозно крене у коначни обрачун са српским народом у циљу насилне асимилације и СПЦ у Црној Гори с циљем њене разградње и слабљења.

Прекинуто примирје, Талибани јуришају на пунктове авганистанских снага, има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА