Најновије

НАПЕТО У СИРИЈИ: Бесни мештани каменовали амерички војни конвој! Окупатор подвио реп и вратио се одакле је дошао (ВИДЕО)

Локални становници из сиријске провинције Ал-Хасака спречили су амерички војни конвој да прође кроз ово подручје.

Амерички војни конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како наводе локални медији инцидент се догодио у близини Тел Тампра, пошто су Американци желели да прођу кроз Ал-Кахеру и Ал-Дишиху. 

Мештани су изашли на улице када су чули да ће овим путем проћи америчка патрола. Он су протестовали против “америчких окупатора”, а онда су каменовали непријатељски војни конвој. Американци су били приморани да се врате одакле су дошли.

Ово је други инцидент у последњих 48 часова у овом подручју. У уторак је Сиријска арапска армија (САА) зауставила амерички војни конвој, који се састојао од четири оклопна возила. Американци су се повукли пошто нису успели да убеде САА да одблокира пут.

САА има добру сарадњу са провладиним снагама у Ал-Хасаки, које ограничавају кретање Американаца у овом подручју. У последњих неколико месеци локалнос становништво је у сарадњи са САА блокирало америчке војне конвоје.

Американци нису добродошли у овом подручју, пошто покушавају да уз помоћ курдских Сиријских демократских снага (СДФ) увећају свој утицај у Сирији.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Авганистан поново у пламену.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА