Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ЗАХВАЋЕНА ПЛАМЕНОМ НЕМИРА! ГРАЂАНСКИ РАТ НА ПОМОЛУ? Народ на улицама, уништава и пали све што им се нађе на путу!

У Минеаполису већ трећи дан заредом одржали су се протести због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, који су прерасли у немире праћене насиљем, подметањем пожара и крађама.

Немири у Америци (Фото: Јутјуб)

Флојд је преминуо након полицијске интервенције, током које му је један од полицајаца држао колено на врату, због чега се жалио да не може да дише. Снимак немилог догађаја је испливао у јавност, а четворица полицајаца која су учествовала у инциденту су отпуштена с посла и против њих није покренут кривични поступак.

У Минеаполису је у међувремену проглашено ванредно стање, а протести су се проширили на Чикаго, Лос Анђелес и Мемфис и још два америчка града.

Епицентар нових протеста била је област у близини Треће полицијске станице.

Са зграде полицијске зграде испаљени су сузавац и гумени меци, али су се демонстранти касније поново окупили и директно напали објекат. Демонстранти су се касније попели на кров. Како пише Си Ен Ен, потом су запалили зграду полиције.

Запаљени су и један аутомобил и најмање две друге зграде у близини, а другу ноћ заредом опљачкана је оближња радња "Таргет".

Ватрогасна бригада објавила је да је претходне ноћи запаљено 16 објеката.

Неколико улица у насељу Лонгфелоу у Минеаполису је озбиљно оштећено, а нереди су избили и у другим деловима града.

Неке продавнице у граду и његовим предграђима су се рано затвориле, у страху од нових нереда.

Насеље Лонгфелоу најтеже је страдало у насиљу. Разбијени су излози скоро свих продавница у тржном центру преко пута Треће полицијске станице, која је била фокус протеста у среду, преноси "Глас Америке".

На хиљаде људи на улицама узивикивало је пароле "Не могу да дишем", једне од последњих речи које је изговорио Флојд пре смрти. Такође, могли су да се чују погрдне речи упућене америчком председнику.

Иако су полицијске снаге биле удаљене два блока, нису биле активне као прве две ноћи током протеста и само су посматрали како су демонстранти запалили Трећу полицијску станицу.

Након што су запалили полицијску станицу, демонстранти су протестовали испред запаљеног објекта.

Флојд је умро у понедељак - током полицијског привођења. Случај је привукао пажњу јавности, пошто су очевици снимили и на друштвеним мрежама објавили видео снимак интервенције, који приказује полицајца - белца - како клечи осумњиченом мушкарцу - црнцу - на врату, док га овај упозорава да не може да дише.

Русија на Криму гради своје Мистрале! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА