Најновије

ЈОВАНОВИЋ ОТКРИО ТАЈНИ ШИПТАРСКИ ПЛАН: Албанци играју двоструку игру, купују време и чекају исход избора у Америци! Ево шта је главни циљ!

Дипломата и бивши амбасадор Владислав Јовановић рекао је да су тренутна дешавања на политичкој сцени КиМ заправо један мизансцен, политичка игра албанских политичара који купују време, док не виде какав ће бити исход избора у Сједињеним Америчким Државама у новембру.

Владислав Јовановић (Фото: Јутјуб)

"То је игра коју су Албанци научили да играју за време старе Југославије и касније, а то је да добијају на времену. Они нису задовољни Трамповим погледом на преговоре, жале за старим временима и ишчекују да би исход америчких избора могао да преокрене ствари у њихову корист. Зато им је у интересу да унутрашњим компликовањем односа са сталним променама, претумбавањима која на први поглед изгледају драматично, добију у времену и да одложе преговоре колико дуже је могуће, чекајући можда нека боља времена“, рекао је Јовановић.

Јовановић, међутим, сматра да се заправо не догађа ништа драматично ново, већ су у питању промене, које ће се смењивати највероватније до краја године, и које ће испуњавати унутрашњи живот на КиМ, али и заокупљати пажњу домаће и стране јавности.

"Али циљ је помало фингиран. Они желе да поигравањима на политичкој сцени купе време док не виде какав ће бити резултат избора у Америци у новембру. Онда могу да се дефинитивно поставе према онима који ће тада бити у америчкој администрацији. Задржавају обе могућности - и да не прекину успостављене контакте и сарадњу са садашњом администрацијом и да буду припремљени за динамичан рад на терену уколико на власт дође ’дубока држава’. У сваком случају, држе угарке у две ватре, не напуштају ниједну. Они су ту велики мајстори, што смо искусили још у бившој Југославији у време социјализма, а и касније. Умеју да играју на две стране, и да се у тишини припремају за оно решење које су наумили да остваре. Веома су вешти, талентовани за политику и имају ту врсту спољне срдачности и искрености која може и да заведе, а у суштини су велики мајстори у тој игри", рекао је Јовановић.

Са друге стране, како је навео, Албанци су, као и други народи на Балкану, подељени и политички острашћени.

“Једни другима завиде на успесима и то је у политичкој природи балканских народа”, рекао је Јовановић, који сматра да албански политичари троше време и енергију на узајамна варничења и политичке подвале, што такође доводи до нестабилности политичког и институционалног система.

Прочитајте ОВДЕ шта се тренутно дешава на КиМ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА