Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ БАКА КОЈА ЈЕ ВУЧИЋЕВО ПИСМО БАЦИЛА У WC ШОЉУ: Испратила сам много власти, он је најгори! Не поштује законе и влада по своме!

"Ма наравно да је необичан начин на који сам одговорила Вучићу! Он је то урадио на врло лош и незаконит начин, злоупотребивши податке свих пензионера. То је стварно срамота! И ја сам морала да реагујем!"

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Овако почиње разговор деведесетседмогодишња Десанка Ђукић која је већ два дана хит на друштвеним мрежама због снимка у којем писмо председника Србије Александра Вучића цепа и баца у ВЦ шољу, додајући да се осећа мало чудно јер све време прима позиве људи који су фасцинирани њеним гестом.

- Па право да Вам кажем, мало се чудно осећам, све време ме зову, али помало прија - рекла је Ђукић.

На питање шта је главни разлог оваквог одговора, Десанка каже да се ради о начину на који функционише власт Вучића и Српске напредне странке.

- Нервира ме што у овој земљи један човек диктира како ћемо сви да живимо и шта ћемо да радимо. Он не поштује законе и влада по своме. А уз то имамо и корупцију и поткупљивање свега могућег - каже саговорница, додајући да је једнократна помоћ од 100 евра његов покушај да нас поткупи пред изборе.

- На шта личи то да ми да 100 евра и да нас поткупи?! А то су наше паре! Наше паре! - изричита је она.

Када је реч о њеним осталим "вршњацима", ово је између осталог покушај да, како каже, мотивише оне који верују Вучићу да мало боље сагледају ствари.

- Људи који верују Вучићу су неинформисани и мање образовани. Због тога не разумеју шта се све дешава, верују му и због тога га подржавају. Ја мислим да ће бар једна део пензионера након овога мало размислити, јер сам ово уосталом због тога и урадила.

На питање да упореди актуелну власт са некима од претходних, каже да је Вучићава власт прва у једном.

- С обзиром на своје године, испратила сам много власти. Почев од краља Александра и његовог убиства, 1941, Тита и комунизма. Када их упоредим са Вучићем, ово је страшно. И Тито и Милошевић су, иако смо много лошег од њих доживели, били дивни у односу на Вучића. Можда су и моје године у питању, али ово ми је најгора власт - каже она.

Њој је карантин и полицијски час такође тешко пао.

- То је било страшно, да ме он држи затворену у кући скоро два и по месеца, да не смем да изађем да прошетам - искрена је она и додаје да је управо то био један од разлога да се и она прикључи акцији Буком против диктатуре.

- Придружила сам се "шерповању" из протеста због његове целокупне власти, али и третмана пензионера, који не смеју да изађу из куће да прошетају, а многима је то неопходно из здравствених разлога - закључује Десанка.

Што се тиче предстојећих избора, она на њима сасвим сигурно неће гласати, а онда се и присетила момената власти Зорана Ђинђића.

- Ја да изађем на изборе?! Не! Увек сам гласала за опозицију, међутим, сада сам за бојкот. Жао ми је што се све тако десило, кад се сетим кратког времена Ђинђића - искрена је Десанка.

У овакој ситуацији, како додаје, будућност је неизвесна.

- Неизвесно је за млађе и не могу да замислим да се врати време након Милошевића, када је на власти био Зоран Ђинђић - каже она.

Што се тиче председника Србије Александра Вучића, мисли да га њен видео неће нарочито погодити.

- Ја мислим да га овај видео неће нарочито узрујати јер је он неосетљив и занима га само како да што дуже остане на власти - рекла је госпођа Ђукић, која није усамљена у својој акцији. 

Прочитајте ОВДЕ колико је РТС критиковао Вучића у свом програму.

Извор: Direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА