Најновије

200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Кисић!

Као бомба је у делу јавности која има могућност да добије неке информације, одјекнула вест да је Бојан Кисић, брат др Дарије Кисић Тепавчевић и муж министарке правде Неле Кубуровић, први човек компаније НИТЕС, која је са државним фирмама потписала уговоре вредне више десетина милиона евра. Објашњење министарке да је то мултинационална компанија која послује по истим стандардима и у осталим земљама света показало се као ординарна лаж!

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Пише: П.М.

Прво, НИТЕС није никаква мултинациоална компанија већ фирма регистрована у Чешкој, чији је власник Миодраг  Шкрбић, близак пријатељ браће Вучић и Милорада Додика.

Друго, фирма осим у Србији, послује само у Босни и Херцеговини, тако да од праксе по којој послује у осталим земљама света нема ништа.

Дакле, компанија коју је представљао Бојан Кисић је са ЕПС-ом потписала уговор вредан 199.750.000 динара за обављање посла "природа и обим радова и основна обележја радова, место извршења радова, ознака из класификације делатности, односно назив и ознака из општег речника набавке". На тендеру је процењена вредност набавке била 200 милиона и НИТЕС је дао понуду за читавих 250.000 динара мање. Људи који воде НИТЕС су имали сјајан осећај да ће на послу вредном 1,8 милиона евра проћи са понудом мањом за 2.000 евра од максимално могуће. То се зове таленат за бизнис! 

Право је чудо како се Бојан Кисић и Миодраг Шкрбић нису плашили да ће се појавити још неки понуђач и понудити нижу цену, него су храбро, свесни свог квалитета изашли са оваквом ценом. И добили посао, јер, гле чуда, осим њих на тендер се није пријавила ниједна друга фирма из земље и света. 

Ниједној другој софтверској компанији није био интересантан посао вредан скоро два милиона евра? Неће бити да је тако. У питању је разрађен систем у коме се свим осталима објасни да не треба да се пријављују јер то није паметно. Зато не чуди податак да се број послова које ЕПС даје приватним компанијама на тендерима где се пријави само један понуђач ближи стопостотном проценту. 

Тако је било док је са ЕПС-ом радио "Проинтер", фирма која је некад била у власништву Славише Кокезе и која је са прихода од нешто висе до 100.000 евра дошла до прихода од неколико десетина милиона евра. И то све у периоду од 2012. до 2015. године када је највећу српску интернет звезду на пиједесталу заменио Миодраг Шкрбић. 

 Уз, као што се сада види, помоћ Бојана Кисића.

Како може доћи до злоупотребе личних података ако тражите 100 евра од државе, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Директно

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА