Најновије

ДВА МИЛИОНА СПРЕМНИХ ВОЈНИКА ЧЕКА: Северна Кореја запуцала на Јужну!

Пуцњи из Северне Кореје погодили су у недељу стражарски део у Јужној Кореји унутар демилитаризиоване зоне која је раздвајала две земље, а јужнокорејски војници су узвратили, саопштила је Јужна Кореја.

Војса Севене Кореје (Фото: Јутјуб)

На јужнокорејској страни није било жртава, војска те земље је навела у кратком саопштењу.

Напета граница од 155 километара најмилитаризованија је на свету... Југ је рекао да контактира Север преко војне линије како би се спречила ескалација. Остало је нејасно зашто је Север испалио хице.

Размена се догодила дан након што је Северна Кореја пријавила први јавни наступ лидера земље Ким Џонг Уна током три седмице. Одсуство из јавног живота изазвало је гомилу гласина и непотврђених вести да је био тешко болестан након операције на срцу.

Граница је испуњена минама, стражарским положајима, оградама и има готово два милиона војника спремних на обе стране. Током година, два војника повремено су размењивали метке.

Две Кореје остају технички у ратном стању након што је Корејски рат 1950-53 заустављен примирјем, а не мировним споразумом.

Једна од најозбиљнијих размена на граници догодила се 2010. године, када је Северна Кореја лансирала артиљерију на острву границе са Јужном Корејом, усмртивши два јужнокорејска маринца и два цивила. Јужна Кореја је покренула контранапад на севернокорејској страни.

Раније те године 46 јужнокорејских морнара убијено је када је њихов брод потонуо у водама близу острва у ономе што је Југ назвао нападом торпеда из севернокорејске подморнице.

Грађани зауставили Вучићеве бакљаде! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА