Најновије

ЖЕНЕ ПРИЗНАЛЕ: Ево после колико времена им досади секс са истим партнером

Резултати истраживања коју су спровели научници с Универзитета Соутхемптон показали су да је сексуална жеља мушкараца у просеку једнака током целе везе, а да жене изгубе интерес за секс с истим партнером након 12 месеци везе.

Илустрација (Фото: принтскрин)

У истраживању је учествовало 4.839 мушкараца и 6.669 жена, од 16 до 74 године. Трећина жена, њих 34 посто, открило је да после годину дана нису биле превише заинтересоване за секс са истим партнером, а сличан одговор дало је тек 15 посто мушкараца.

Најмање воље за сексом имале су жене које имају децу млађу од пет година.

- То може бити последица умора јер је чињеница да свакодневни стрес утиче на сексуално функционисање жене - објаснили су аутори студије.

Многи су, осим родитељства, као разлоге губитка воље за сексом навели недостатак емоционалне повезности, лошу комуникацију, лоше психичко и физичко здравље, полно преносиве болести и инфекције. Код жена је фактор при губитку интереса била и разлика у склоностима у полном односу.

- Наша сазнања покушавају да дају одговоре на питање зашто жене губе интерес за секс у дугој вези. Женама су квалитет и дужина везе, као и комуникација с партнером пресудни за сексуално интересовање - навели су аутори студије.

Терапеуткиња Аманда Мејџор каже да је губитак интереса за секс нормална појава, јер је много разлога због којих се потребе жена и мушкараца мењају.

- Некима је то је природно, а некима изазива патњу и јад - рекла је.

Истраживање је такође показало да жене највише губе интерес за секс између 55. и 64. године, а мушкарци између 35. и 44. године. Научници истичу да губитак воље за сексом нема везе с менопаузом, иако се то догађало код жена које припадају тој старосној групи.

Занимљиво је и да је женама било лакше да причају о сексу него мушкарцима.

Шта стварно жене желе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Крстарица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА