Најновије

"ЧЕКАЈУ ВАС НАЈЉУЋИ ПСИ И НАЈОПАСНИЈЕ ОРУЖЈЕ": Овако Трамп прети демонстрантима! У сукобима ће бити дозвољено све!

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да би демонстранти који протестују због смрти Афроамериканца током полицијског привођења, могли бити дочекани с "најљућим псима и најопаснијим оружјем које сам икада видео", да су пробили ограду Беле куће.

Амерички председник Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је поставио серију твитова у којима је, како се чини, позвао присталице да се вечерас окупе испред Беле куће.

- Схватам да је вечерас МАГА ноћ у Белој кући - написао је Трамп, преноси Ројтерс уз објашњење да МАГА представља слоган "Make America Great Again" (Учинимо Америку поново великом).

Током протеста због смрти у Минеаполису Афроамериканца Џорџа Флојда, који је преминуо након што му је бели полицајац клечао на врату, Бела кућа је накратко биле под блокадом, опкољена демонстрантима који су узвикивали "Нема мира без правде".

Ситуација је била на ивици сукоба када су припадници полиције запретили сузавцем једном дечаку.

Протести су избили широм САД, а осим иницијалних демонстрација гневних грађана у Минеаполису, у држави Минесота, где је у петак распоређена Национална гарда и уведено привремено ванредно стање са полицијским часом, хиљаде људи изашле су на улице и у Чикагу, Детроиту, Лос Анђелесу, Вашингтону, Атланти, Денверу, Коламбусу, Мемфису, Њујорку...

Гувернер Минесоте: Потпуна мобилизација Националне гарде

Гувернер Минесоте Тим Волц најавио је данас да ће потпуно мобилисати Националну гарду и полицију те државе како би се смирили грађански нереди након вишедневних протеста због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда од стране полиције.

Он је рекао и да је разговарао са министром одбране Марком Еспером и командантом здруженог генералштаба Марком Милијем о добијању федералне помоћи ради заустављања насиља.

Волц је рекао и да су насиље у Минеаполису ноћас изазвали добро организовани подстрекачи ван те државе чији је циљ, како је рекао, дестабилизација грађанског друштва, преноси АП. Комесар за јавну безбедност Минесоте Џон Харингтон најавио је веће присуство полиције и промену тактике зато што се насиље неће толерисати.

Узнемирујући снимак како су три полицајца убила Џорџа Флојда, погледајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА