Најновије

ПРЕКЛИЊУ РУСЕ: Спасите нас од Турака! (ВИДЕО)

Цивили на североистоку Сирије позвали су руску војску да протера турске снаге које су окупирале њихова села у Ал-Хасаки.

Моле Русе да их спасу (Фото: Јутјуб)

У новом видеу који је објавио РТ Арабик, виде се цивили који позивају Русију да протера снаге које подржава Турска, а које су окупирале њихова села у области Тал Тамр у провинцији Ал-Хасака.

- Тридесетак жена и десет мушкараца из села Тал Тавил стајало је пред руским снагама у граду Тал Тамр, северозападно од града Хасака, на североистоку Сирије, тражећи од њих да им врате њихова села која су под контролом про-турских сиријских фракција - известио је РТ Арабиц.

Новинар је истакао да је "народ срео руског официра и да су му рекли да им Турци не дозвољавају да се врате на своја поља и у села, а онда им је официр обећао да ће наћи решење за њихов проблем".

Побуњеници које подржавају Турци преузели су контролу над више области у северозападној Хасаки, након што су прошлог септембра покренули велику операцију источно од Еуфрата.

Од тада, хиљаде људи је интерно расељено из својих градова и села, која су сада под контролом тих милитаната подржаних од стране Турске.

Прочитајте ОВДЕ   шта се за то време дешава у Либији.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА