Најновије

САМИ ПРОТИВ СВИХ! РУСИ РАСТЕРАЛИ НЕПРИЈАТЕЉЕ: Америчким бомбардерима у облетању Црног мора, придружили се и Турци и Украјинци!

Два руска војна авиона Су-27 и Су-30 полетела су да пресретну два америчка стратешка бомбардера над Црним морем, објавило је у петак руско Министарство одбране.

Су 30 (Фото: РИА)

У саопштењу Министарства одбране Русије наведено је да су њихове службе за ваздушну одбрану јужних и западних војних региона откриле лет америчких Б-1Б стратешких бомбардера над водама Балтичког и Црног мора. У изјави је речено да су борци Су-27 и Су-30 из снага противваздушне одбране у јужној војној области полетели како би пресрели америчке авионе.

Министарство је саопштило да су се руски борци приближили америчким авионима са сигурне удаљености и идентификовали ратне летелице као америчке бомбардере Б-1Б.

У саопштењу се наводи да су бомбардери после тога променили смер и одмакли се од руских међународних граница.

Министарство је истакло да уређаји за контролу ваздушног саобраћаја Русије прате лет америчких бомбардера и да се мисија руских бораца одвијала у оквиру међународних правила за коришћење ваздушног простора.

Они су додали да су се руски ратни авиони "безбедно вратили на аеродроме након извршене мисије".

Раније у петак, Команда америчких снага за Европу известила је да су два америчка стратешка бомбардера кружила над водама Црног мора, прелазећи преко Атлантског океана.

Америчка команда је указивала да су два бомбардера полетела из базе "Елсворт" у Јужној Дакоти. Напоменули су да су бомбардери летели изнад Црног мора и први пут у пратњи украјинских Су-27 и МиГ-29 и турских авиона за допуну горива КЦ-135.

Команда је такође изјавила да је мисија два бомбардера укључивала обуку у координацији са пољским борцима (Ф-16 и "МиГ-29") и румунским (Ф-16 и "МиГ-21"), који су осигурали њихову пратњу и вођење борбених патрола у црноморском региону. Лансер Б-1Б је стратешки ултразвучни авион са варијабилним ракетама.

Ловац Су-30, који је учествовао у процесу пресретања, је борац 4. генерације, који је дизајнирала Сукој фондација и који се користи као један од летелица Руских снага противваздушне одбране.

Какав ударац је Ердоган задао хришћанском свету, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА