Најновије

МИ СМО ЛЕГИЈА! ОЧЕКУЈТЕ НАС: Да ли су „Анонимуси“ срушили сајт америчке полиције? (ВИДЕО)

У својој поруци у јеку нереда због смрти Џорџа Флојда хакерска активистичка група Анонимуси наглашава да нико не може да оправда злочине почињене рукама полиције, тврдећи да је Полицијска управа Минеаполиса позната по насилним методама. Пошто је убрзо након поруке веб-сајт Управе пао, корисници интернета сматрају да је то дело тзв. хактивиста.

Анонимуси (Фото: Твитер/Принтскрин)

Корисници друштвених медија претпостављају да је веб-сајт Полицијске управе Минеаполиса преузела група Анонимоус, која је два дана раније објавила да градску полицију сматра одговорном за смрт мушкарца Афроамериканца Џорџа Флојда.

Међународна хактивистичка група Анонимоус, која је позната по извођењу сајбер-напада на владине веб-странице, објавила је видео-запис у коме се залаже за правду за Џорџа Флојда који је умро у понедељак, након што га је угушио полицајац из Минеаполиса, Дерек Чаувин.

„Полицајци који убијају људе и врше друге злочине морају да одговарају као и сви други“, рекао је модификовани глас у видеу, настављајући да се у супротном „може веровати да имају дозволу да раде све што желе“.

Подсећајући на прошле догађаје, Анонимус је приметио да грађани почињу да уче да полицијска снага „није овде да нас спаси, већ да је овде да нас тлачи и спроводи вољу криминалне владајуће класе“.

Група је обећала да ће разоткрити полицијску корупцију као један од „многих злочина“ против земље и остатка света.

„Ми смо легија. Очекујте нас“, завршили су Анонимуси, наглашавајући да свет почиње да се буди у тужној стварности, а да се они „разљуте сваки пут кад виде да је без последица крв беспотребно проливена“.

Убрзо након што је видео почео да кружи интернетом, веб-страница Управе полиције Минеаполиса је срушена, што је изазвало сумњу. Неки корисници интернета су приметили да Јутјуб уклања видео, али он наставља да се појављује:

Снимак је објављен у тренутку када су ескалирали протести због смрти Џорџа Флојда од руку полиције Минеаполиса, а многе случајеве насиља широм земље пријавили и полиција и демонстранти.

Велики број градова као што су Атланта, Сан Франциско, Мајами, Денвер итд. прогласили су полицијски час, док су неке државе, укључујући Минесоту, Џорџију, Кентаки, Висконсин, Колорадо, Охајо и Калифорнију позвале Националну гарду да помогну у савладавању протеста.

Прочитајте ОВДЕ   све о мистерији Гејтсовог патента.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА