Најновије

НЕРЕДИ СЕ НЕ СМИРУЈУ! МОБИЛИСАНА НАЦИОНАЛНА ГАРДА: Ово се није догодило још од Другог светског рата!

У америчкој држави Минесоти је мобилисан пуни састав Националне гарде, први пут након Другог светског рата, после четири ноћи повремено насилних протеста.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Протестује се због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, који су се проширили на остале америчке градове.

Флојд је преминуо током полицијске интервенције у Минеаполису, када му је један од полицајаца више од осам минута држао колено на врату и поред његових вапаја да не може да дише.

Полицајац Дерек Чоувин приведен је и оптужен за убиство трећег степена и убиство из нехата.

Гувернер Минесоте Тим Волц рекао је да је распоређивање припадника Националне гарде неопходно зато што "аутсајдери" користе протесте да шире хаос и да очекује да ће протести у суботу вече бити најжешћи до сада, преноси Глас Америке.

"Нападнути смо. Ред мора поново да се заведе. Користићемо пуну снагу доброте и правичности да би осигурали да се ово оконча", поручио је Волц и додао да насилни протести "ни на који начин нису више повезани" с Флојдовом смрћу.

Такође је рекао да верује да су "добро контролисана" група спољашњих агитатора, поједине групе које се залажу за супремацију беле расе и нарко картели криви за неко насиље у Минеаполису, али није саопштио више детаља.

Нагласио је и да 80 одсто ухапшених није из Минесоте.

Генерал Националне гарде Џон Џенсен рекао је да су сада активни сви припадници гарде, а да ће 2.500 бити распоређено до поднева.

Председник Доналд Трамп рекао је да би војска могла да "веома брзо" распореди трупе у Минеаполису, ако би њихова помоћ била затражена.

Кинески генерал најавио рат Тајвану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА