Најновије

ОСМАНЛИЈЕ СЕ ОДЛУЧИЛЕ НА ОДВАЖАН ПОТЕЗ: Турски дугодометни противваздушни систем је распоређен дуж Сирије!

Турска војска наводно је распоредила свој систем далеког домета противракетне одбране у северозападном Идлибу, потврдио је у недељу проопозициони Медијски центар Алепа.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према медијском центру Алепа, турска војска је свој систем противваздушне одбране распоредила у Талат Ал-Наби Аиоуб, што је највиша тачка у Идлибу.

Нису објављене фотографије које би поткрепиле тврдњу и нису објављене додатне информације о наводном распоређивању овог система противваздушне одбране.

Турска војска је један од својих система противваздушне одбране већ распоредила у Идлибу; међутим, она је у близини административног капитала и првенствено је система кратког домета.

Турска је више пута упозорила сиријску војску о покретању било каквих напада на северозападу Сирије, а присуство ових система противваздушне одбране вероватно ће одвратити све будуће ударе на управу.

Међутим, у исто време, руске ваздухопловне снаге недавно су појачале своје летове над Идлибом и Алепом, пошто је извештено да су њихови ратни авиони летели и на малој и средњој висини у близини турске границе.

Руске ваздухопловне снаге извештавале су ове летове након што су непознати нападачи напали турски војни конвој дуж аутопута М-4 (аутопут Алеп-Латакија) у близини града Ал-Гасанијех.

Као резултат овог напада један турски војник је убијен, а други је лакше рањен.

Ердоган жели да влада Медитераном! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА