Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) УЖАС СЕ НАДВИО НАД АМЕРИКОМ, СУКОБИ ПОСТАЈУ СВЕ КРВАВИЈИ: Хулигани каменују и шутирају, грађани се бране мачевима!

Цела Америка је на ногама после убиства Џорџа Флојда, који је настрадао приликом хапшења у Минеаполису. Протести су букнули у неколико градова у Сједињеним Америчким Државама, а они су донели окршаје полиције и демонстраната, али и уништавање излога и пљачке.

Немири у Америци (Фото: Јутјуб)

То се управо десило у Даласу, где је неколико хулигана под плаштом “протеста” одлучило да опљачка једну радњу.

Власник продавнице се, међутим, одлучио да се одбрани од лопова користећи ни мање ни више, него мач. Међутим, бројни хулигани су га савладали каменовавши га, а затим су га шутирали у толикој мери да је сав био у крви.

Повређени у немирима (Фото: принтскрин)

У јеку новог развоја догађаја, министарство одбране наредило је војсци да стави у приправност активне јединице војне полиције у Минеаполису због протеста који су почели после смрти Флојда.

Како наводи “Њујорк тајмс”, функционери су саопштили да је војска у петак издала наређење за "припрему за распоређивање" војне полиције из неколико војних база широм земље. Војна наредбе су стигле на захтев председника Доналда Трампа због националне сигурности.Јединице војне полиције коришћене су 1992. за време немира у Лос Анђелесу.

Повређени у немирима (Фото: принтскрин)

Протести су тада почели после ослобађајуће пресуде четворици полицајаца који су учестовали у бруталном премлаћивању Роднија Кинга.

Погледајте ОВДЕ снимак како полиција џипом гази демонстранте у Бруклину!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА