Најновије

НАПРЕДЊАК СЕ ПРАВДА: Нисам палио бакље, био сам на кафи?! Грађани прозивају бота: Поправи ли цреп на Дорћолу?! (ВИДЕО)

Један од оних који су синоћ на крову зграде у Улици Мике Аласа на Дорћолу били задужени за паљење бакљи и скандирање против Драгана Ђиласа - а које су станари зграде убрзо отерали - био је Саша Михајловић, којег су прво препознали корисници друштвене мреже Фејсбук са којима је у контаку.

Напредњаци широм Србије пале бакље са кровова зграда сваког дана у 20.30 (Фото: Јутјуб)

Иако је председник Србије и СНС Александар Вучић рекао да ови перформанси немају везе са странком из постова на овој друштвеној мрежи јасно је да је Михајловић активиста СНС.

Како се види на снимку, Михајловића и групу људи станари зграде на Дорћолу терају са крова, а он им се смеје и маше им док као последњи у групи напушта ходник.

Михајловић потврђује да је био у тој згради, али, како каже – свратио је код другарице на кафу и сок.

“Другарицу сам упознао док смо волонтирали. И није нас нико пресрео и правио сачекушу него сам кренуо кући, посто су сви отишли”, одговорио је Михајловић.

Уместо одговора на питање да ли је члан СНС одговорио је:

”У гужви сам. Доћи ћу код вас на кафу па ћемо се испричати. Хиљаду људи ме зове. Пишу ми, не стижем.”

Међутим, Михајловић није објаснио како се нашао у групи људи које су станари зграде на Дорћолу снимили како излазе после изведеног “антиђиласовског” перформанса. Да ли су сви били код исте другарице на кафи и, ако је то тачно, зашто су прекршили забрану окупљања.

Он у одговорима на бројне коментаре на свом Фејсбук профилу, осим кафе, сока и другарице, помиње да није био на крову, него на – тераси.

Иначе, станари су и објаснили, да су групу људи дочекали на излазу са крова, на којем се налази тераса.

Saša Mihajlović živeo Sale

Objavljuje Milos Marjanovic u Ponedjeljak, 4. svibnja 2020.

 

Такође, у посту који је објавио на Фејсбуку он напомиње да је критичарима његовог потеза спорно његово политичко опредељење.

“Замолићу душебрижнике и људе који ми се нису јавили 100 година да ме не смарају са мојим политичким опредељењем, јер се нисте јавили 100 година да питате како сам и шта радим. Ако вам је лакше можете ме обрисати са ФБ-а, ја никог не смарам због његове политичке припадности и ако се много пута не слажем како је нека странка радила коју сте ви подржавали. Наравно увек ћу поштовати критике, коментаре и сугестије , и једног дана ако будем на високој политичкој функцији увек ћу бити човек из народа и разговарати са свима”, написао је Михајловић.



Иако је из одговора јасно о каквом политичком опредељењу говори Михајловић ситуација је још јаснија ако се узме у обзир фотографија коју је сам поставио на свој Фејсбук профил на којој је он док на скупу СНС-а за говорницом држи говор или предавање.

“Причамо ЈПП-у Србији”, прокоментарисао је Михајловић своју фотографију из априла 2016, пред претходне парламентарне изборе.

Председник Александар Вучић је јуче у “Хит твиту” рекао да СНС није организовала бакљаде по крововима зграда широм Србије током забране кретања и вређања Ђиласа са разгласа, већ да је то организовала неко “удружење младих”.

Иначе, активисти СНС неколико ноћи заредом организују котрапротесте као одговор на акцију “Буком против диктатуре” којом грађани лупањем у шерпе, пиштаљкама и музиком са разгласа исказују незадовољство овим режимом.

Активисти СНС-а добијали су претходних дана позиве преко инстаграм профила Асоцијације младих да надјачају протест у 20.05, где им је наглашавано у којим крајевима Београда и Србије вечерас имају заказан “перформанс”. Напредњаци су улазили у зграде и пели се на кровове солитера, одакле су палили бакље и пуштали патриотске песме преко разгласа, а потом скандирали опозиционом лидеру Драгану Ђиласу.

Прочитајте ОВДЕ како се Влада Србије изјаснила о укидању ванредног стања.

Извор: Nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА