Најновије

НАТО НИЈЕ ВИШЕ СИГУРАН У СВОЈУ НАДМОЋ: Ако Трамп одлучи да лансира нуклеарке, нико га не може спречити у томе!

Учешће Немачке у НАТО иницијативи за поделу нуклеарне енергије само повећава ризик од катастрофалних грешака, јер Берлин нема стварни утицај на одлуке спољне политике Вашингтона, тврдио је један високи социјалдемократа.

Доналд Трамп (Фото: Pixabay/Правда)

Најновији преглед нуклеарног држања Пентагона и развој и распоређивање тактичких нуклеарних система кратког домета све више јасно показује да их америчка администрација више не види као чисто одбрамбено оружје одвраћања, рекао је Ролф Мутзених, председавајући парламентарне групе СПД која је у савезништву са владајућим конзервативцима канцеларке Ангеле Меркел.

Да ли неко заиста мисли да ако Доналд Трамп планира нуклеарни напад да ће га зауставити Немачка само зато што транспортујемо неколико бојевих глава?

Његово снажно противљење сталном присуству америчког нуклеарног оружја на немачком тлу су подржала су оба лидера СПД-а, Норберт Валтер-Борјанс и Саскија Ескен, који су поновили свој чврст став против било каквог размештања, дељења и употребе нуклеарног оружја.

Старији коалициони партнери одмах су оптужили СПД за популизам, при чему је посланик ЦДУ Патрик Сенсбург изразио забринутост што изјаве попут ове поткопавају НАТО солидарност и поверење партнера у „способност Немачке да испуни своју будућу улогу у оквиру трансатлантског безбедносног апарата.“

“СПД је у тоталној нирвани о безбедносној политици ... америчко нуклеарно оружје служи пре свега да би нас заштитило”.
Опозиција је у међувремену оптужила владајућу коалицију ЦДУ / ЦСУ-СПД да су нанели штету репутацији Немачке њиховом непрекидном свађом, која, како је рекла портпаролка Слободне демократске странке (ФДП) за одбрану, Марие-Агнес Страк-Зимерман, шаље "погрешан сигнал у погрешно време. " Такође је рекла да је „нека“ контрола над нуклеаркама боља него никаква.

Наивно је веровати да би Немачка имала исти утицај на НАТО нуклеарну стратегију уколико би се америчко нуклеарно оружје повукло.

САД су од хладног рата распоредиле 100 нуклеарних глава у Белгији, Холандији, Италији и ваздушној бази у Немачкој. Дебата око аранжмана о дељењу нуклеарне енергије недавно се распламсала јер Берлин настоји заменити своју стару флоту млазних авиона Торнадо, који могу да носе америчке бомбе, било Еурофајтер Тајфунима или америчким Ф-18.

Како су Руси помогли турским војницима у Сирији, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА