Најновије

АМЕРИКАНЦИ У ПАНИЦИ: Ако се отворе границе, умреће 350.000 људи до краја јуна!

Нови подаци са Универзитета у Пенсилванији указују на то да би попуштање рестриктивних мера у америчким градовима и државама могло да има озбиљне последице у борби против ширења корона вируса, од кога је заражено више од милион људи, а преминуло више од 66.000.

Трампов зид на граници са Мексиком (Фото: Јутјуб)

Према Пен Вортон буџетском моделу (ПВБМ), поновно отварање држава резултираће са додатних 233.000 смртних случајева од корона вируса, чак и ако се државе уопште не отворе и поштују правила о социјалној дистанци.

То значи да ако се државе отворе, 350.000 људи укупно ће преминути од корона вируса до краја јуна, показала је студија, пренео је портал Јаху фајненс.

Кент Сметерс, директор ПВБМ-а, рекао је да је одлука о поновном отварању држава на крају нормативна пресуда која се своди на статистичку вредност живота.

Он је објаснио да то није суров начин да се стави доларска вредност на живот, али да је то идеја да ће људи ризиковати због економске награде.

Парцијално отварање економије 

Бројка далеко надмашује процене и моделе које је Бела кућа наводила позивајући се на Универзитет у Вашингтону, према којима би до почетка августа број смртних случајева износио отприлике 73.000.

Америчка економија се тетура јер је због рестриктивних мера 30 милиона Американаца остало без посла и покренута је расправа о томе колико дуго ограничења могу да остану на снази.

Неке државе, попут Џорџије, одлучиле су да делимично поново отворе економију дозвољавајући ресторанима, фризерским салонима, салонима за масажу и другима да поново крену да раде.

Међутим, и парцијално отварање економије изазваће пораст броја преминулих, показују подаци Универзитета.

Према Вортон буџетском моделу још додатних 45.000 живота ће бити изгубљено, чиме ће број преминулих у САД износити 222.000.

Међутим, политика поновног отварања држава пружила би потребан економски подстицај.

Прочитајте ОВДЕ  од чега не одустаје Трамп.

Извор: Танјуг/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА