Најновије

НАРОДНИ БЛОК ПОЗИВА ОПОЗИЦИЈУ: Прекините бојкот! Ујединимо се да заједно победимо Вучића (ВИДЕО)

Народни блок позвао је данас странке опозиције да промене одлуку о бојкоту и да заједно учествују на изборима.

Велимир Илић и Мирослав Паровић (Фото: Јутјуб)

Председник Нове Србије Велимир Илић је, називајући власт интересном групом Александра Вучића, упозорио на чињеницу да су на политичкој сцени све сами локални лидерчићи, који желе да се супротставе парцијално лидеру напредњака.

“Зато што су разуђени, некомпактни, као целина не могу да направе резултат”, констатовао је Илић, и поручио да зато опозиција мора да се уједини и пронађе једног лидера, једну личност која би повела Србију ка циљу.

“Али они то не желе, јер би изгубили своје позиције”, приметио је Илић, уз поруку да Вучића и ову власт, којима је ушла вода у уши треба рушити што пре.

Илић је истакао да коалиција Народни блок има озбиљне људе који су се окупили и да иза њих стоје резултати.

Он је истакао да Народни блок није био у могућности да прикупи потписе, јер није могао да добије нотаре, а онда Србију затекла корона и ванредно стање.

"СНС нас је увела у епидемију тек када су они скупили 50.000 потписа и када је онемогућила све друге да прикупе потписе. Ми смо у неравоправним односима и ми смо слушали људе који се жале како су морали за разне да дају потписе", рекао је Илић.

Он је додао да је технички немогуће скупити више од 300 потписа дневно за локалну и републичку листу и да је невероватно даје СНС скупила 50.000 за два дана.

"И све време су водили кампању док је народ умирао у доба короне. Ми као опозиција морамо да изађемо јединствено, потучемо га до ногу и докажемо да Ана Брнабић не може да буде премијер. Србија мора да има озбиљну власт", рекао је Илић.

Он је додао да је "народ пљачкан казнама које су му писане , а нико није узимао у обзир да ли су ти људи морали да излазе".

Илић је додао да се показало да на почетку није имало довољно опреме за здравствене раднике.

Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић рекао је да ако се не успе да сви изађу на изборе, онда опозиција барем треба да дефинише заједнички циљ.

“Треба да пробамо да издејствујемо да Вучић устукне и обезбеди исте изборне услове за све. Ваљда може Уставни суд или нека друга институција да укаже Вучићу да не може да крши законе и Устав. Ајде да кроз изборни процес демаскирамо ову власт до краја”, истакао је он.

Паровић је указао да се из потпуне суспензије политичког живота и кршења многих грађанских и људских права директно улази у изборну кампању.

“То говори једној врсти лоше и шизофрене политике коју власт води. Све странке доведене су у неравноправни положај и да је само једна странка све време ванредног стања водила кампању, а то је СНС”, истакао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је угледна српска професорка поручила Александру Вучићу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА