Најновије

НАРОДНИ ПОСЛАНИК БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Нисмо малоумни! Нема потребе да нам се Вучић сваки дан обраћа из телевизора, иако знамо да воли!

Посланик групе Уједињене демократске Србије (УДС) Владимир Ђурић изјавио је да нема потребе да грађанима Србије председник Александар Вучић обраћа сваког дана.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ђурић, који је члан Странке модерне Србије, објавио је на друштвеним мрежама, да ће ванредно стање у нашој земљи највероватније бити укинуто у среду.

“Посланици Уједињене демократске Србије ће у Скупштини тражити јасан термин план по фазама, са прецизним информацијама које ће мере и у ком облику бити на снази у појединој фази, а поготово када је реч о мерама које ће грађани појединачно примењивати (породична и друга друштвена окупљања у затвореном и на отвореном простору, друштвени живот), функционисању привреде и предузећа, образовног система и наравно домаћег и међународног саобраћаја и путовања. Неке европске владе већ имају такве планове до септембра”, написао је Ђурић и наставио:

“Са друге стране, наша власт, а пре свега министар иностраних послова, умеју само да изјаве како ће могућност путовања зависити од других, а да не кажу ништа у погледу плана за отварање аеродрома "Никола Тесла", прећуткујући да многи европски аеродроми раде. Изјавама о затвореним границама истовремено збуњује студенте из нпр. Р. Српске којима министар просвете најављује испитне рокове.

Тренутак је и да се анализира како је комуницирано са грађанима у време кризе и какве су им поруке слате. Знамо и како је са својим грађанима комуницирала на пример немачка канцеларка Ангела Меркел”.

Он је подсетио на сада већ чувену прву конференцију за новинаре на којој је било речи о вирусу корона.

“Прошле недеље у Скупштини сазнали смо да је била круна првог састанка кризног штаба. Састанак је очигледно био сјајан, када је тако крунисан.

Тада смо чули хитове као што су да је вирус најсмешнији на свету и да постоји само на Фејсбуку, да жене иду слободно у шопинг у Милано, јер су цене тамо попадале и да све решава традиционална српска терапија ракијицом. Чули смо и да ће наши стручњаци брзо направити вакцину, ваљда као да је то једноставно као испећи ту ракијицу.

Струци, која је немо посматрала све то, већ тада је бачен клип у точкове и отежано објашњавање неопходности предузетих мера грађанима, подривен јој је кредибилитет и доведено у питање подлегање политичком утицају”, написао је Ђурић и наставио:

“Потом су уследили пропагандно наслађивање мерама, распиривање страха недовољним гробљима и апокалиптичним смс порукама и нелогично оптуживање дисциплинованих грађана за епидемиолошку ситуацију.

Створио се утисак да заправо не живимо борбу против епидемије под руководством струке, већ пропагандни шоу са полтичким мотивима, који је немачки Шпигл назвао председничким хорор шоуом у корона диктатури”.

(Владимир Ђурић, Фото: Јутјуб)

Он је истакао да међу грађанима Србије влада општа конфузија.

“Последица ове конфузије је да данас много грађана мисли да су мере оштрије него што епидемиолошка ситуација налаже, а истовремено и да је она гора него што је власт у јавности представља.

У Србији не живе малоумни и неразумни људи. Ако се људима разумно објасни ситуација, онако како је то у два три наврата урадила Ангела Меркел, разумеће. Нема потребе да им се председник сваки дан обраћа из телевизора, иако знамо да воли”, закључио је Ђурић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ивица Дачић најавио поводом предстојећих избора.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА