Најновије

ИЗРЕШЕТАН! Научник који је био на корак од проналаска лека против Ковида-19, пронађен мртав у свом стану!

Медицински истраживач Бинг Лиу (37), који је наводно био "на прагу веома значајног" открића у вези с коронавирусом, нађен је мртав прошлог викенда у Пенсилванији.

Илустрација (Фото: Твитер/принтскрин)

Како је саопштила Управа за судску медицину Округа Алегени, беживотно тело нађено је у у суботу у његовом дому у Росу, северно од Питсбурга, а погођен је из ватреног оружја у главу у врат, груди и ноге.

Сат након што је нађено његово тело, у колима око километар даље нађено је и тело мушкарца по имену Хао Гу (46).

Брајан Колхеп, полицијски инспектор општине Рос, изјавио је за "Асошијетед прес" да се претпоставља „да су мушкарци били међусобно повезани“. Мотив убиства је за сада непознат, као и однос између двојице мушкараца, наводи Yahoo. com.

Како преноси трибливе.цом, позивајући се на полицију у Росу, вероватно је реч о убиству и самоубиству. Полиција сумња да је Лиуа убио Хао Гу (46) из Питсбурга, који је потом извршио самоубиство тако што је себи пуцао у главу, али још није објављено званично саопштење.

- Мушкарци су се познавали. Индиције наводе на закључак да је мушкарац из кола пуцао и убио мушкарца у кући, а затим сео у аутомобил и одузео себи живот – изјавио је Колхеп.

Лиу, који је докторирао рачунарске науке на Националном универзитету Сингапура, био је научни сарадник Универзитета "Карнеги Мелон", пре него што је постао научник-сарадник Медицинског факултета Универзитета у Питсбургу.

У саопштењу универзитета наводи се да је био изванредан ментор и успешан научник, који је био коаутор више од 30 студија, при чему му је специјалност била системска биологија.

- Бинг је био на прагу веома значајног открића за разумевање ћелијских механизама на којима се заснивају инфекција вирусом САРС-ЦоВ-2 и компликације повезане с њом. Потрудићемо се да завршимо оно што је започео како бисмо одали признање његовом изванредном раду на пољу науке – наводи се у саопштењу универзитета.

Прочитајте ОВДЕ    каква је то катастрофа у најави.

Извор: Српски телеграф/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА