Најновије

ЈЕЗИВО! Албанци претили Ђоковићу због Косова!

Британци 2008. спречили екстремисте из Тиране да киднапују најбољег српског спортисту, а он је у страху експресно, већ после другог кола, напустио Вимблдон.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Пошто је Дијана Ђоковић, мајка најбољег тенисера света, први пут јавно проговорила о претњама албанских екстремиста, Курир открива језиве детаље с Вимблдона 2008. године, о чему Новакова породица ни после толико времена не жели јавно да прича.

- Имао је претње Албанаца јер је рекао да је Косово Србија. Тада су нас чували припадници Скотланд јарда и имала сам страх. О томе нисмо причали, али то су тренуци кад се заиста бојиш за породицу. Такође, деца из комшилука, наркомани, по причи једне жене хтели су да ми отму куче и траже откуп - испричала је Дијана Ђоковић гостујући у серијалу „Мајке шампиони“ ТВ Арена спорт.

Мајка у страху

А те 2008. године усред Вимблдона спречен је паклени план Албанаца. Они су у Лондону планирали отмицу Новака Ђоковића, с чим је била упозната и британска обавештајна служба. Ноле је отуда малтене без отпора изгубио меч 2. кола Вимблдона од Марата Сафина, пошто је циљ био да што пре напусти Острво и домогне се куће.

- О томе се није јавно причало, али сећам се тог периода кад су Албанци планирали да киднапују Ђоковића, јер је бранио ставове Србије на Косову. Он је пореклом одатле и сигурно је веома осетљив кад се негативно прича о том делу наше земље. Не знам детаље, али сам чуо да је, хвала богу, отмица спречена - изјавио је за Курир прослављени тениски стручњак Радмило Арменулић и додао:

Отац без коментара

- Ја бих саветовао Новаку да се не бави више Косовом, јер ће бити на мети разних људи који би желели да га униште. Његово мишљење се много поштује у свету и све што изговори прати се помно. Видели сте и сада колико је буке било кад је причао на тему вакцине - поручио је Арменулић.

Новаков отац Срђан и стриц Горан нису желели да причају на ову тему, а повод за ужасни план албанских екстремиста те 2008. године била је Новакова тадашња изјава о Косову и Метохији.

- Немам, нити ћу икад имати разумевање за косовске Албанце и њихов потез проглашења независности јужне српске покрајине - изјавио је пре више од 12 година Ђоковић, тада трећи тенисер света.

Ђоковић се поново огласио о вакцинама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА