Најновије

НЕЋЕМО СЕ СМИРИТИ ДОК ПОСТОЈИ ИРАН: Ционисти се спремају да задају коначан ударац! Рат ће поново да букти свом силом у Сирији!

Израелска војска наставиће своје операције у Сирији ради притиска на Иран, изјавио је у уторак израелски министар одбране Нафтали Бенет.

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

"Иран нема шта радити у Сирији и нећемо се зауставити пре него што напусте Сирију", рекао је.

Шеф одбране поновио је претпоставку израелске обавештајне службе да је Иран „покушао успоставити своје снаге на граници са Израелом како би био претња Тел Авиву, Јерусалиму и Хаифи“.

Израел је дуго оптуживао Иран да користи границу са Сиријом за пребацивање трупа и оружја у ратом опустошену земљу у настојању да помогне сиријској влади и милитантима Хезболаха са седиштем у Либанону.

Техеран инсистира на томе да је његово војно присуство у Сирији ограничено на саветнике који делују на позив Дамаска, који помажу у чишћењу минских поља широм земље и обнови војних фабрика.

Међутим, Израел редовно врши ваздушне нападе на територију Сирије против, за шта верује, да су то положаји иранске, сиријске владе или савезничке трупе. Израелска брига је да би се те снаге могле користити у будућем рату против јеврејске државе. Израелске одбрамбене снаге обично не потврђује такве операције и први пут их је признао тек 2017. године.

Сирија и њен главни савезник Русија сматрају да су ваздушни напади кршење сиријског суверенитета.

Израел је оптужен у последњих неколико дана да је извршио низ напада на наводне циљеве повезане са Ираном унутар Сирије. Израелске одбрамбене снаге нису преузеле одговорност.

Шта се дешава са египатском флотом сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА