Најновије

НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ ГОРЕЛА: Лажном премијеру сви окренули леђа, нападају га и Гренел и Америка!

Вршилац дужности премијера Аљбин Курти изјавио је да је његова влада поред опозиције и председника тзв. Косова, за опонента имала и америчког посредника у дијалогу са Београдом Ричарда Гренела, преноси Љајми.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

- С једне стране, опозиција и председник, а са друге стране, имали смо организацију готовог споразума између Београда и Приштине, где су они увели Ричарда Гренела као посредника, тако да би наше припреме за дијалог после спремног споразума могле да буду замењене слављем. Са неком врстом напада споља се суочила тзв. демократска Влада Косова - рекао је Курти.

За Гренела каже да има другачији карактер од осталих дипломата.

- Гренел има профил који нисмо видели код других дипломата. Иако је мој приступ био конструктиван, није крунисан успехом - рекао је Курти.

Он је, такође, указао и да ће на следећим изборима његова странка Самоопредељење настојати да освоји више од половине мандата у скупштине, како не би морала да формира коалицију налик овој коју су имали са Демократским савезом Косова.

- Самоопредељење поред тога што ће бити првопласирана странка на изборима, мора да освоји више од тога, јер када је у питању борба против криминала и корупције, други се окупљају против нас. Нисмо поставили црвену линију ДСК, али је руководство те странке прешло црвену линију, прешло је на другу страну - рекао је Курти.

Он је истакао и да је прави лидер ДСК Вјоса Османи, тзв. преседница Скупштине Косова, која је ту странку довела на другу позицију на претходним изборима. Курти међутим каже да ће захваљујући тренутном приступу ДСК на следећим изборима бити трећи по броју гласова.

Албанци претили Ђоковићу због Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА