Најновије

ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ: Америка и Британија потписују важан споразум!

После кашњења због пандемије корона вируса, британски и амерички преговарачи отворили су преговоре о трговинском споразуму за који се британска влада нада да ће донети економски и дипломатски подстицај земљи након Брегзита.

Доналд Трамп и Борис Џонсон (Фото: Flickr)

Британска министарка за међународну трговину Лиз Труш и амерички трговински представник Роберт Лајтизер почели су јуче двонедељну рунду преговора, јавља АП.

Две стране, од којих свака има око 100 званичника укључених у преговоре, навеле су да ће трансатлантски споразум о слободној трговини "допринети дугорочном здрављу њихових економија, што је од виталне важности јер се опорављају од изазова које поставља KОВИД-19".

Велика Британија је напустила Европску унију 31. јануара након скоро пола века чланства и сада мора да успостави нови трговински однос са блоком у којем је 27 земаља и са осталим државама света, подсећа АП.

Британија и САД обећале су да ће радити "убрзаним темпом" на постизању споразума.

Британска влада придаје велики симболички и политички значај споразуму о слободној трговини са САД, иако ће економска корист бити релативно скромна, додаје америчка агенција.

У марту је речено да би укидање царина на прекоатлантску трговину повећало економију Уједињеног Краљевства за само 0,16 одсто у наредних 15 година.

Северна Кореја гради нову платформу за лансирање балистичких ракета! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА