Најновије

ФРКА МЕЂУ СРПСКИМ ДОКТОРИМА! ГРАЂАНИ У ШОКУ! Тиодоровић ударио на Несторовића: Вирус није ослабио!

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић упозорио је да корона вирус није ослабио, али и навео да слаби епидемија и да је мање људи који имају знаке обољења, као и да укидањем ванредног стања нису укинуте ванредне мере.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је мање извора инфекције и ситуацију је описао као крај првог полувремена.

"Али, морамо чекати друго полувремене, морамо видети у јуну шта ће се дешава, хоћемо ли бити издржљиви као у спорту, па да онда стварно победимо тог тешког и страшног противника", рекао је Тиодровић.

Упитан о изјави доктора Бранимира Несторовића који је рекао да би сви требало да се заразимо, а која је изазвала полемику у јавности, Тиодровић каже да је то став Несторовића, као клиничара, а да је он на становишту епидемиолога и да свако одговара за своју изјаву и прогнозу.

Тиодоровић је рекао да је на становишти светских и домаћих епидемиолога, а то је да се морају примењивати мере док год траје епидемија и док постоје извори инфекције и оболели.

"Све што је рекао Несторовић то је његов став, клиничарима је увек теже у смислу да морају да дијагностификују и лече. Ми епидемиолози сагледавамо укупну популацију и пратимо шта се у популацији дешава, а ту има неочекиваних ствари", рекао је Тиодоровић.

Каже да клиничари виде оно што је врх леденог брега, а епидемолози виде далеко испод тог брега.

"Да ли су варијације на тему такве као што је рекао Несторовић, да се сви заразимо, то може да се односи на децу, на младе људе, а чак и то је питање. Добијамо контрадикторне извештаје од оних земаља, из оних научних кругова који то прате у целом свету, има и других тумачења", рекао је Тиодоровић.

Навео је да се епидемолошка ситуација у Србији може оценити као несигурна, али да је под контролом.

"Тако би требало да остане ако се будемо придржавали мера", рекао је Тиодоровић.

Каже да ћемо до краја маја имати потпуно контролисану ситуацију, али и упозорио да то стање можемо покварити ако се не будемо придржавали мера, те да посебно у том смислу треба обратити пажњу на јавни превоз и авио-превоз када буде успостављен.

Прочитајте ОВДЕ да ли је испуњено обећање лекарима о повишици плате.

Извор: ТВ Прва/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА