Најновије

ГЕНЕРАЛ ШОЈГУ УПУТИО СРБИМА МОЋНУ ПОРУКУ: Платили смо велику цену, немамо право да заборавимо!

Ја сам уверен да ће војна сарадња наших држава ојачати борбени дух припадника наших оружаних снага - написао је министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу.

Mинистар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу (Фото: mil.ru)

Наши народи су платили милионима живота својих кћери и синова и зато ми немамо право да заборавимо предање историје коју неки покушавају да прекроје - наглашава министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу у честитки за Дан победе министру одбране Александру Вулину.

Дан Велике Победе Шојгу честита и свим припадницима Оружаних снага Републике Србије и ветеранима Другог светског рата.

- Пре 75 година утихнуо је Други светски рат, рат који је за цео свет постао симбол херојства совјетског народа, његове непоколебљивости и снаге духа - истиче на почетку честитке министар Шојгу.

Наглашава да су наши народи, да би се избавили од те куге двадесетог века, платили милионима живота својих кћери и синова.

- Међу онима који су се борили, који су издржали у том страшном рату, међу онима који нису доживели светли Дан Победе, били су наши родитељи, дедови и најближи - каже руски министар.

Наводи, да ми, зато немамо право да заборавимо предање историје, коју неки покушавају да прекроје ради својих политичких циљева, лансирајући отворене лажи и спекулације.

Ми ћемо 9. маја приклонити главе пред ветеранима - херојима победницима, за њихове ратне подвиге, за спашени свет, за њихову веру у будућност - поручује генерал Шојгу.

Истиче да ће  успомена на милионе палих и осакаћених у том рату, отераних у фашистичко ропство, измучених у концентрационим логорима и гетоима и живих спаљених у селима, заувек остати у нашим срцима.

- Ја сам уверен да ће војна сарадња наших држава ојачати борбени дух припадника наших оружаних снага, нашу одлучност да се заједно супротстављамо глобалним претњама и изазовима XXI века - наглашава министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу у честитки коју је упутио министру одбране Александру Вулину поводом Дана победе - 9. маја.

Одакле се повлачи војска Србије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА