Најновије

Коронавирус одлаже лансирање 5Г мреже?!

Мобилни оператери, стручњаци и аналитичари упозоравају да би могло доћи до одлагања лансирања 5Г мреже, као резултат епидемије изазване коронавирусом. Ова упозорења долазе након објава тромесечних зарада већих компанија које ће учествовати у имплементацији 5Г мрежа.

5Г антена (Фото: Pixabay)

За сада је познато да ће се шира слика видети тек после финансијских извештаја из јуна. Оно што аналитичари такође оцењују као позитивно стање, јесте да је развој 5Г мреже у Сједињеним Америчким Државама бржи и у бољем стању у односу на Европу.

Да ће доћи до успоравања имплементације 5Г мреже упозоравао је и „Хуавеј“ који ради на изградњи ове мреже у Великој Британији, али и другим европским земљама, пише портал „Верџ“. Они су још у марту објавили да ће бити проблема, али се тек сада види које се размере у питању. Примена 5Г технологија одложена је у Португалији, Аустрији, Шпанији, Француској и Чешкој, преноси „ПЦ прес“.

И друге светске компаније указују на то да ц́е бити одлагања. „Самсунг“ је објавио да ће се смањити финансијска улагања у ову инфраструктуру управо због глобалне епидемије. „Ериксон“ и „Нокиа“, два од три највећа провајдера, такође, упозоравају на застој.

Они сматрају да ће владе држава предузимати мере због којих они неће бити у могућности да наставе планираним ритмом физичку имплементацију 5Г мрежа. Кина представља сушту супротност од наведених примера, јер се у њој 5Г мрежа агресивно развија и на њој и држава и приватан сектор раде интензивно.

Зашто је Норвешка одбила војне вежбе са НАТО пактом, сазнајте ОВДЕ! 

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА