Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ПОЗВАО СВЕШТЕНИКЕ ДА ИЗАЂУ: Ипак ће бити одржана Марковданска литија?

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је свештенику Велибору Џомићу да током дана, у Подгорици, организује литију у част Светог апостола Марка.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (фото: mitropolija.com)

Позвао га је да са свештеницима, без верног народа, организује Марковданску литију, пишу Вијести.

- Можда би било добро да свештеници данас од цркве Светог Ђорђа до Марковог манастира обаве литију за молитву апостолу и јеванђелисти Марку, заштитнику овог града за ослобођење од коронавируса. Ми смо данас овде одржали службу апостолу Марку, али и свима пострадалима у овом граду од 1916. до данас - рекао је Амфилохије.

Марковданска литија са моштима Светог Симеона Дајбабског традиционално се одржава сваког 8. маја поводом Светог Марка, славе града Подгорице.

Свети Марко је покровитељ свих нас и овог града... У његовом манастиру је било седиште првих зетских епископа, то је било овде близу нас и надамо се да ће дати Бог да се и то обнови. Данас је требало да буде литија од цркве Светог Ђорђа, ми ћемо, ако Бог да, убудуће одавде до Немањиног града кретати литију. Ако Бог да, и овај вирус да изумре, уз помоћ молитве светом апостолу Марку да исцели народ и да ишчезне овај вирус, а још више да ишчезну они други, много опаснији који су завладали међу онима који су забрањивали својевремено светог апостола Марка и онима који доносе безаконе законе у наше време - рекао је Амфилохије.

Подсетимо, координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске протојереј ставрофор Велибор Џомић рекао је данас да литија неће бити одржана јер је и даље на снази забрана јавних окупљања.

Стиже најмоћније наоружање за руску војску! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА