Најновије

ДА СМО ХТЕЛИ, ТО БИ ИЗГЛЕДАЛО ДРУГАЧИЈЕ: Трамп негира да Америка стоји иза напада на Венецуелу

Мадуро је пре неколико дана обелоданио да су двоје америчких држављана заробљени заједно са групом плаћеника приликом покушаја да се инфлитрирају у ту земљу са намером да га убију.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп поновио је данас да америчка влада не стоји иза упада у Венецуелу ове седмице, која је наводно имала за циљ свргавање председника Венецуеле Николаса Мадура, рекавши да се за такву операцију не би ослонио на малу групу људи.

У интервјуу, Трамп је рекао да не зна ништа о томе.

- Мислим да влада уопште нема никакве везе са тим и морам да откријем шта се догодило - рекао је Трамп, пренели су светски медији.

- Да смо икад учинили било шта са Венецуелом, не би било на такав начин. Било би мало другачије. Звали бисмо то инвазијом - навео је председник САД.

Бивши амерички војник заробљен у Венецуели изјавио је да га је контактирала безбедносна компанија са Флориде да стави под контролу аеродром у Каракасу и доведе Мадура авионом у САД.

Према документу који је јуче објавио Вашингтон пост, чланови опозиционе партије добили су 213 милиона долара од компаније Силверкорп УСА да нападну земљу и свгрну Мадура.

Огласио се Пентагон о оружаној инвазији на Венецуелу и рекао да Влада САД нема везе са тим.

Пентагон се придружио америчком председнику Доналду Трампу у негирању било какве умешаности Владе САД у наводно неуспели покушај оружане инвазије у Венецуели.

- Влада САД нема никакве везе са оним што се догодило у Венецуели у протеклих неколико дана - рекао је министар одбране Марк Еспер на брифингу за новинаре, пренели су светски медији.

Мадуро је пре неколико дана обелоданио да су двоје америчких држављана заробљени заједно са групом плаћеника приликом покушаја да се инфлитрирају у ту земљу са намером да га убију.

- Међу онима који су заробљени је издајник Антонио Секва и венецуелански држављанин са презименом Бадуел, који је рекао да су два Американца која су обезбеђивала председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа водила инфилтрациону групу - саопштено је на званичном Твитер налогу Мадура.

Турска активирала С-400! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА