Најновије

МИСТЕРИЈА У БЕЛОРУСИЈИ: Све супротно од других, а са најбољим резултатима у текућој кризи

Војна парада на Дан победе, 9. маја у Белорусији, не може се отказати, упркос ситуацији са коронавирусном пандемијом, јер то са становишта епидемиолога и вирусолога не представља врло опасан догађај. Председник Републике Александар Лукашенко најавио је то 3. маја.

Лукашенко (Фото: kremlin.ru)

„Морам рећи да параду не можемо отказати, једноставно не можемо. Дуго сам размишљао о томе. Наравно, ово је емотивна и дубоко идеолошка ствар. Мора се запамтити да су ти људи умирали, можда од вируса и других болести. Али понекад то нису осећали и нису размишљали о томе, умирали су због нас, ма колико грозно звучало. И мислите шта ће људи рећи. Можда неће одмах, за дан, два после тога, рећи ће да се плаше“, изјавио је Лукашенко.

Напоменуо је да “има врло мало преживелих ветерана рата”.

„Они разумеју и ми их морамо сачувати, иако су они први затражили да дођу на овај догађај. Јасно је да они већ имају преко 90. Размислићемо о томе како да се носимо са њима. Придржавам се своје тактике: старији морају бити сачувани. Сви видимо да све ове заразе, пре свега, погађају старе људе, мада се и млади разбољевају. Стога, никога не треба довлачити на овај масовни догађај “, рекао је Лукашенко.

Напоменуо је да војна парада није најопаснији догађај са становишта епидемиолога и вирусолога, “зато што ће она бити организована онако како се очекује”.

Према белоруском председнику, „поједини руски посланици и сенатори такође су изразили жељу да присуствују паради“ у Минску.

„Ми то поздрављамо, нека дођу. Ако је за то неопходно издвојити средства за комуникацију, ми ћемо обезбедити. Наш аеродром је отворен. Мислим да ћемо се с руским руководством договорити о лету оних који желе да нас посете. Не затварамо врата својих пријатеља и браће “, рекао је белоруски председник.

Подсетио је да у земљи прошлих викенда није било ограничења кретања, нити ће их бити у будућности, и да људи сами одучују где ће бити.

„И требало би напоменути да смо приметили следеће: људи веома пазе на своје здравље. Некако су се свуда раштркали. Није било никаквих гужви”, закључио је.

У Белорусији није увођен карантин. Упркос упозорењима Светске здравствене организације (СЗО), руководство земље је отворило школе 20. априла, а у току су припреме за војну параду у част Дана победе.

У Белорусији број инфицираних новим коронавирусом износи око 16.700, од којих је 3.196 људи оздравило, а само 99 је умрло.

Али … у Белорусији “Светска здравствена организација” и Фармако лоби немају никакав утицај, односно Лукашенко им није дозволио да харају како су навикли у другим земљама изузев Русије и Кине.

Да ли то значи да је ова хистерија пренадувана због новца, користи, утицаја, присилних вакцинација и чиповања?

Пре 20 година Путин је дошао на власт у Русији, остало је историја! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА