Најновије

СИНИША КОВАЧЕВИЋ ОСУО ПАЉБУ ПО БОРИСУ ТАДИЋУ: "Збланут сам предлогом господина! Буквално збланут!"

Драматург Синиша Ковачевић, потпредседник Народне странке и један од најближих сарадника Вука Јеремића, реаговао је вечерас на предлог бившег председника Србије и лидера СДС Бориса Тадића да би опозиција требало да се удружи и изађе на изборе на листи која би се звала "Листа за бојкот".

Синиша Ковачевић (Фото: Јутјуб)

"Збланут сам предлогом господина Тадића. Буквално збланут. Његовом непромисљеношћу, контрадикторношћу, непрепознавањем политичког тренутка, одсуством антиципације. Чиме јемчи да нико после избора неће у парламент. Бојкотоваћемо куплераје тако што ћемо се са ку*вама вући по врбацима", написао је Ковачевић на свом Твитер налогу.

На то се надовезао и редитељ Срђан Драгојевић.

"Тадићева идеја функционише ако на тој листи постоје искључиво људи који никако ни у ком случају неће ући у парламент. Остварени људи, научници, ствараоци. Ниједан једини политичар, који би могао да се предомисли из било ког разлога", написао је Драгојевић.

Подсетимо, Тадић је јуче током гостовања на телевизији Н1 изнео детаље састанка са осталим лидерима опозиције.

- Ја сам предложио компромисно решење - да опозиција уједињена изађе на изборе на листи која би се звала "Листа за бојкот". Странке би јасно ставиле до знања да неће учествовати у раду парламента, али и да су против Вучићеве власти - рекао је, између осталог, Тадић и додао да то било продужетак бојкота.

Услови за политичку борбу су, додао је Борис Тадић, лошији.

- Ми смо имали пандемијски процес. Александар Вучић, Ана Брнабић и остали су то искористили за бруталну политичку кампању. Слично је било само у Пољској. Нема услова за масовно окупљање, а политичка кампања подразумева руковање, размену мишљења, окупљање људи. Вучић није искористио прилику да се понаша на нормалан начин, али то је у складу са његовом политичком доследношћу. Зато је мој предлог био средње решење, покушавајући да ујединимо опозицију. Ако Вучић остане, биће то владарство са покорношћу грађана. Много је лошије решење да се опозиција подели у овој ствари. Најлошија одлука је нејединство опозиције. Не кажем да ћемо наступати на изборима, да ћемо бојкотовати изборе, али ћемо бити оној политичкој опцији која ће да очува јединство - истакао је Тадић.

Парламентарни избори у Црној Гори између краја јула и почетка септембра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА