Најновије

ДОДИК ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ ЗА ДАН ПОБЕДЕ: 21. век треба да буде век уједињења српског народа!

Члан Председништва БиХ Милорад Додик данас је на обележавању Дана победе на фашизмом у Бањалуци изјавио да 21. век треба да буде век уједињења српског народа који је „у прошлости у континуитету био изложен разним страдањима“.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да је Дан победе над фашизмом велики дан за човечанство и цивилизацију која се у Другом светском рату изборила да сачува основне вредности хуманизма, једнакости и слободе, за коју је српски народ дао немерљиву жртву, пренео је РТРС писнаје Срне.

Он је навео да су те вредности сачуване захваљујући совјетском народу, као и народима Југославије, пре свега српском, без чијих жртава данас не би било могуће славити слободу Европе.

„Чињеница је да су устанак против фашиста на простору бивше Југославије дигли Срби, на свим местима где су живели, од Хрватске, Босне, Србије… Они који су разбили Југославију данас покушавају да прибаве себи антифашистичка обележја, а у суштини су разбили једну од основних вредности фашистичке борбе, а то је била Југославија“, рекао је Додик.

Наводећи да је српски народ масовно страдао у 20. веку, Додик је рекао да је српски народ почишћен са многих места и да је у Другом светском рату над српским народом извршен геноцид.

„Усташки логори од Јасеновца, Пага, Јадовног до страдања Срба у Крагујевцу, на сајмишту и многим другим местима, говоре да су Срби били мета тог рата и да је требало да буду елиминисани, рекао је Додик и додао ништа боља није била ни политика комунистичке Југославије према Србима.

„Из 1944. године имате једно Титово наређење који је тражио да се, када се уђе у Србију, побију сви домаћини и да се покуша обрачунати са великосрпском идејом, што говори о томе да су Срби били у континуитету изложени разним страдањима“, навео је Додик.

Србија упутила протестну ноту Европској комисији због представљања Тесле као Хрвата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА