Најновије

ПАРАДЕ У ВАЗДУХУ: Дан победе обележен и у 14 градова на Делеком истоку Русије, 100 летелица јездило кроз облаке! (ВИДЕО)

Ваздушне параде поводом Дана победе одржане су у 14 градова Далекоисточног федералног округа. У њима је учествовало око сто летелица Ваздухопловних снага и противваздухопловне одбране Источног војног округа и поморске авијације Тихоокеанске флоте, преноси телевизија „Звезда“.

Илустрација (Фото: РИА)

У Комсомољску на Амуру са писте су се један по један винули у небо ловци-бомбардери Су-34 и извиђачки авиони Су-24. Према престоници Хабаровског краја полећу и најсавременији ловци Су-35С. До циља их дели 400 километара. Пресретачи МиГ-31 лете нешто даље из Приморског краја. Борбене летелице полећу истовремено са три аеродрома.

„Први пут у ваздушној паради Победе учествује транспортна авијација. На челу групе налази се авион Ан-26, а последњи иде Ту-134убл. Ми смо у Ан-12, летимо на висини од 350 метара. Летимо ка центру града, али при оваквој брзини од 380 километара на часа, прећи ћемо га буквално за неколико секудни“, преноси дописник „Звезде“ Марија Герман.

Хеликоптери армијске авијације изводе фигуру звоно. Данас пилоти не морају да се такмиче у ваздуху, данас су учесници јубиларне ваздушне параде Победе.

Свечану парадну ваздухопловну формацију чине различите летелице – хеликоптери, транспортери и борбени авиони. Иако све летелице имају различите могућности, данас прате једна другу и следе највећи транспортни хеликоптер на свету Ми-26.

Најбројнија ваздушна парада одржана је у Хабаровску. Тридесет авиона и хеликоптера винуло се на небо изнад града у част велике Победе.

Парадну формацију предводио је хеликоптер Ми-26, кога су пратили Ми-8АМТШ „Терминатор“ и четири хеликопетра Ка-52 „Алигатор“.

Маневре у ваздуху у част Дана победе извели су и авиони А-26, Ан-12, Ту-134УБЛ, фронтовски бомбардери Су-24, најновији вишенаменски бомбардери Су-34, као и ловци Су-35С.

Подсетимо, свет 2020. обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране.

Кина лансирала крипто валуту ово ће променити свет, долар никад ближе пропасти! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА