Најновије

САДА СУ СИГУРНИ У ОВО: Коронавирус се преноси сексом, а научници имају и доказ!

Људи могу ширити коронавирус сексом утврђено је након што су научници пронашли трагове вируса у сперми пацијената неколико дана након што су се опоравили.

Коронавирус (Фото: pixabay. com)

Зато се тражи од мушкараца који су имали вирус да се уздрже од секса како би избегли његово преношење, након што су научници пронашли доказе о Kовид-19 у узорцима семена које су им давали мушкарци након што су њихови симптоми нестали.

То је изазвало страх да би се смртоносна болест могла преносити сексуалним путем, при чему ће здравствени стручњаци размотрити да ли да саветују људе да се клоне секса неко време након опоравка.

Један од пацијената у студији из Кине, тестиран је позитивно на Kовид-19 из семена 16 дана након што је заражен и три дана након клиничког опоравка. Аутори студије, објављене у Часопису Америчког лекарског удружења, рекли су: "Апстиненција или употреба кондома могу се сматрати превентивним средствима за ове пацијенте."

Истраживачки тим рекао је да се Kовид-19 може задржати у мушком репродуктивном тракту, посебно тамо где постоји локална упала.

„Чак и ако се вирус не може размножавати у мушком репродуктивном систему, он може да постоји, што је можда резултат привилегованог имунитета тестиса“, рекли су.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то алармантна порука.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА