Најновије

ВУЧИЋ: Батинање и насиље нису политика

Председник Александар Вучић рекао је, коментаришући инцидент испред Скупштине Србије, да је нанета огромна штета Србији. Истиче да насиље није политика, те да друштво мора да осуди инциденте.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је говорећи за ТВ Прву рекао да је "јуче дан за све оно најгоре у нашем друштву".

"Не дирамо их, допуштамо да сви користе своје право макар и не било у складу са законом. Скупове нису пријавили, крши се све што лекари кажу. Али ми желимо да поштовањем свачијег права на другачије мишљење, чак и онима који су непатворени фашисти, дозволимо слободу окупљања. Да узмемо да примењујемо силу, рекли бисте да нема демократије у Србији", истакао је Вучић коментаришући инциденте испред Скупштине.

Према његовим речима, испред Скупштине је било 26 лица која су била склона насиљу.

"Од тих 26 мислим да је 12 приведено, то су лица, не бисте веровали... Само једно лице је осуђено на 13 година затвора због трговине дрогом, једно на три године због разбојништва, једно лице због насилничког понашања, једно због насилничке вожње. Као да сте узели из једног од најгорих затворских одељења и довели. Најагресивније је било лице осуђено на 13 година због дроге, то су блиски пријатељи политичких лидера", наводи председник.

Држава се, како каже, неће уплашити оних који "мисле да фашистичким методама урушавају државу".

"Држава је довољно јака и умеће да их победи на сваки начин. Истовремено умећемо да сачувамо демократске вредности и правни поредак и неће нас одвојити од кључног задатка – да после два месеца затварања земље због болести, покренемо земљу. Томе ће држава да се посвети", напоменуо је Вучић.

Границе свега, каже, постоје и свим што држава допушта, показује своју демократичност и опредељење људи који различито мисле.

"Видео сам да су поједини посланици из опозиције рекли 'колико ће Вучић то да трпи'. Не мислим да је то питање колико ћу ја да трпим већ је питање слободе, да не бисмо имали случај Ранка Панића", каже председник.

"Насиље није политика" 

Тридесет година се, наводи председник, није догодило да ван Скупштине буде претучен посланик. Свега је, додаје, било унутар Скупштине, али не и да "руља испред скупштине изудара посланика јер мисле да то тако може".

"Нису сви осудили, нису осудили партнери оних који су били испред Народне скупштине Републике Србије. Они не разумеју и мисле да је нормално понашање", напомиње председник истичући да батинање и насиље нису политика.

"То наша деца не смеју да науче, то није Србија какву желимо да видимо у свету. Нанели су огромну штету Србији", рекао је Вучић поводом инцидента након ког је ухапшено 15 особа.

Батинање, напомиње, није политика. 

"Да се сагласим са Горданом Чомић, то није Србија какву желимо да видимо у свету. Они су данашњим сликама нарушили углед нашој земљи. На крају ће да изађу на изборе. У овој или оној форми ће изаћи", рекао је Вучић.

Према његовим речима, никада нису били у питању услови за изборе, него ширење неистина против сопствене земље.

Вучић је рекао да народни посланик може да буде приведен само ако буде ухваћен на делу и ако је за то предвиђена казна затвора већа од пет година и додао да питање да ли је Бошко Обрадовић позван на разговор у полицију питање за друге надлежне органе.

"Сваки разговор са тим лицима је бесмислен. Не желим да користим прилику за политичке нападе", истакао је председник.

Сматра да је, како наводи, инцидент испред Скупштине био огледало и да су људи могли све да виде. 

"Увек је било питање тога што немају подршку народа. За нас је важно да можемо да се посветимо будућности земље, како можемо да подижемо економију. Отворићемо много фабрика у наредног периоду", казао је Вучић. 

"Отворићемо још десет компанија" 

Наводи да је економија најважније питање за наше људе.

"Причамо о томе од чега ће да живе, да ли ће моћи да прехране децу, да ли ће моћи да оду на море. Зато нам је економија кључна", додаје председник. 

Позива грађане да сви чувају нашу земљу, наше вредности и будућност за нашу децу.

"А онда можемо да се разликујемо, да ли ћемо давати субвенције за туризам или привреду", истакао је Вучић.

Каже да му мандат истиче за годину и по дана и да није рекао да неће да се кандидује.

"Нисам ја рекао да нећу већ да бих волео да се не кандидујем, да пронађем бољег кандидата и ја бих био најсрећнији када би се то десило", додао је Вучић.

Мало ко је, указује, поверовао да ћемо да вратимо Косово на преговарачки сто.

"Нико није веровао да ћете већ осам година да имате стабилан динар, нико није веровао да ћемо имати суфицит, осим са Мађарском. Сваки дан се бавимо бројевима. Ми ћемо још десет фабрика да отворимо, две фантастичне инвестиције стижу у Нови Сад. Ускоро се отвара чудесна фабрика у Чачку. Немачке фабрике у Мионици. Људи, верујте у себе и у своју земљу. Веровали или не бићемо најбољи, они предвиђају да ћемо за 0,1 да будемо бољи од Мађарске", истакао је председник.

У инциденту испред Скупштине је наводи, била екстремна група која се због политичке немоћи тако и понаша.

"Зато што један део лажне либералне јавности мисли да могу да управљају Србијом. И тешко онима који имају боље резултате", казао је Вучић.

О Косову и Метохији 

Одговарајући на питање у вези са Косовом и Метохијом, председник је рекао да би изашао пред народ и рекао шта има чим би имао било шта да каже о Косову.

"Не могу да кажем јер немамо ништа, ми ни не разговарамо. Надам се да ће постојати неко у Приштини са ким ће моћи да се разговара. Они се тамо толико туку, да не може ни да се разговара", рекао је Вучић.

Вучић о изборима: Биће неизвесно 

Одговарајући на критике да се избори не одлажу како се не би погоршао рејтинг СНС-а, Вучић је подсетио да су избори прво одложени због короне, и сада заказани након укидања ванредног стања.

"Завршила се корона, имамо још 45 дана до избора, и опет није довољно, опет да продужимо. Шта треба, да продужимо ванредно стање, да укинемо изборе, законе и Устав? Идемо на изборе. Не одлажемо ништа више. Свако има и више него довољно времена, да покаже људима шта је то што можемо да урадимо. То је чисто као суза", рекао је председник.

Навео је да неки истраживачи кажу да СНС бележи "озбиљан пад" рејтинга, који је сада око 40 одсто.

"Биће неизвесно, зато ћемо да се боримо", каже Вучић.

Како ће се 21. јуна ићи на гласање прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА