Најновије

АУСТРИЈСКИ ОДБОРНИК ОДУЧИО ДА СТАНЕ НА ПУТ УСТАШАМА: Хрвати су убијали Србе, само зато што су Срби!

Одборник Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Привредној комори Беча Илија Туфегџић истиче да је жалосно што ФПО није подржала иницијативу за забрану усташке комеморације у Блајбургу.

Усташе (Фото: Јутјуб)

Ја као Србин не могу да подржим тај став, јер сматрам да је битно да се коначно стане на пут величању НДХ у којој су Срби, Роми и Јевреји били убијани. ФПО не сме остати нема према злочинима прошлости, а тако ни према онима који сваке године величају усташтво и НДХ. Пошто у Аустрији нису дозвољене нацистичке манифестације, нити се могу одржати комеморације Адолфу Хитлеру и његовим кољачима, не видим зашто ФПО не би подржала иницијативу да се забрани одржавање комеморације нацистичких сателита, којима су руке крваве колико и онима који су убили више милиона Јевреја у концентрационим логорима – навео је Туфегџић.

Он је подсетио да је у логорима НДХ убијено на најмонструознији начин више од 100.000 Срба, међу којима и пуно деце, и то само зато што су Срби.

– Не разумем како руководство моје странке не спознаје потребу да се једном заувек забрани величање усташтва у Аустрији, јединој земљи, поред Хрватске, која се није суочила са својом црном прошлошћу, где је још могуће видети усташке униформе, чути „за дом спремни“ и видети заставу усташке НДХ – оценио је он.

Туфегџић је нагласио да је неподржавање иницијативе лош сигнал према Аустријанцима српског порекла, али и свим људима који не подржавају нацистичке идеје.

– Позвао бих ФПО да поново размисли о свом ставу и на седници Одбора за унутрашња питања парламента гласа за забрану усташке комеморације у Блајбургу. Скривање иза наводне заштите уставног права на окупљање није на месту. Мислим да у демократским друштвима треба да постоји слобода окупљања, али не и оних који пропагирају ендемократске, већ злочиначке вредности. Забраном усташке комеморације није супротно слободи окупљања, јер се ради о онемогућавању ширења оне идеологије која је свету донела пропаст и смрт – каже одборник у 15. бечком округу.

Само Вучићев пад може да спречи катастрофу! Више о томе ОВДЕ!

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА