Најновије

БРУЈИ АМЕРИКА, ТРАМП НА ХИТНОМ САСТАНКУ! Док се ствари отимају контроли, председник САД отишао "иза затворених врата"!

Председник САД Доналд Трамп требало би данас да се састане са америчким министром правде Билом Баром у Овалном кабинету иза затворених врата, након насилних протеста који су били одржани током викенда због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, који је преминуо током полицијског привођења у Минеаполису.

Председник САД Доналд Трамп (Фото: flickr)

После сусрета са Баром, Трамп би требало да разговара и са гувернерима, припадницима полиције и званичницима националоне безбедности, пренео је Ројтерс.

Демонстрације одржане од Вашингтона до Лос Анђелеса прерасле су из мирних протеста у насилне због којих су деловали припадници Националне гарде у најмање 15 држава и Вашингтону.

Десетине градова широм САД суочило се са увођењем полицијског часа у нередима какви нису виђени од 1968. године када је убијен активиста за грађанска права Мартин Лутер Кинг млађи.

Током протеста горели су пожари у близини Беле куће, а продавнице су биле опљачкане у Њујорку и другим великим градовима.

Флојдова смрт последња је у низу сличних инцидената у којима су се нашли ненаоружани Афроамериканци последњих година због претеране полицијске силе и расизма.

Флојдова смрт последња је у низу сличних инцидената у којима су се нашли ненаоружани Афроамериканци последњих година због претеране полицијске силе и расизма.

Трамп није дао ниједну јавну изјаву о растућој кризи, али је написао већи број твитова, у којима је описао демонстранте као "разбојнике" и позивао градоначелнике и гувернере да се "делују чврсто"

Он је, такође, запретио да ће употребити америчку војску, али је

његов саветник за националну безбедност јуче рекао да администрација још неће уводити савезну контролу над Националном гардом.

Шта Русију највише брине, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА