Најновије

ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ЈЕ ОДЛУЧИЛА ДА НАОРУЖА ЕГИПАТ ДО ЗУБА! Војни договор је спреман: Стижу борбени авиони, фрегате,...

Италијански лист "Ла Република" објавио је да се влада у Риму припрема да одобри највећи војни споразум с Египтом, који укључује борбене и ракетне бацаче, поред бораца Еурофајтер Тајфун.

Еурофајтер Тајфун (Фото: Јутјуб)

 

Лист је рекао да велики посао укључује две фрегате "Фрејм Бергамини", које су биле посвећене италијанској морнарици, поред четири друге фрегате које ће бити изграђене посебно за Египат.

Лист је нагласио да споразум укључује 20 ракетних бацача, 24 борбена авиона Еурофајтер Тајфун, 24 летећа борбена авиона Еирмејк М-346, напредну обуку, извиђачки и радарски сателит за снимање.

Лист, цитирајући изјаве извора италијанског премијера, рекао је да се упркос многим потешкоћама и препрекама, укључујући и питање убиства италијанског студента у Египту, овај посао сматра задатком века, јер не представља само комерцијалну и индустријску вредност за Италију, али такође долази у оквир жеље Рима за одржавањем чврстих односа с Каиром, као и одржавање политичког дијалога о многим отвореним досијеима у региону Источног Средоземља.

Ваља напоменути да је председник италијанске морске индустрије Ђузепе Боно признао постојање преговора између Египта и Италије о два ратна брода "Фрејм" у вредности од 1,2 милијарде евра. Овим уговором египатске ваздухопловне снаге имаће један од најразноврснијих и добро наоружаних арсенала авиона на свету.

Египатске ратне снаге припремају се за пријем нових авиона Су-35 руске производње у току наредне године, а уз овај нови договор с Италијом, имаће и авионе Еурофајтер.

Шта је по Путину понос Русије, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА