Најновије

МОСКВА ПРИЗНАЛА, ТО ЈЕ БРИНЕ НАЈВИШЕ: Америка, Румунија и Пољска се удружили у невероватном подухвату! А моћно оружје стиже на руску границу

НАТО јача противракетну одбрану у Пољској као допуну америчким објектима у Румунији, саопштио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-пуковник Сергеј Рудској. Русија је и даље забринута због могућег распоређивања крстарећих ракета „томахавк“ у тим базама.

Крстареће ракете (Фото: defense.gov)

Он је додао да НАТО модернизује радарске системе „Глобус 3“ у Северној Норвешкој.

„У циљу повећања потенцијала противракетне одбране и могућности за надгледање унутрашњих територија Русије наставља се модернизација радарске станице 'Глобус 3' у Северној Норвешкој у насељу Варде“, рекао је Рудској.

Према његовим речима, НАТО је практично игнорисао предлоге Русије за смањење војне напетости и спречавање инцидената.

„Током билатералних контаката на високом нивоу, са руководством Алијансе смо више пута разговарали о питањима спречавања инцидената у војној сфери и смањењу интензитета војне обуке у близини наших граница. Сви наши предлози изложени су у писму министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, које је упућено генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу. Наши предлози су игнорисани“, истакао је Рудској.

Спречавање инцидената

Русија је спремна да утврди са НАТО-ом заједничка правила, која одређују минимално растојање између авиона и бродова и правила сарадње посада, рекао је Рудској.

„У циљу конкретизације корака за елиминисање инцидената приликом акција летелица и бродова, спремни смо да утврдимо заједничка правила“, прецизирао је он.

Рудској је констатовао да, упркос пандемији вируса корона, НАТО је значајно повећао број војних вежби, које имају јасну антируску оријентацију.

Министарство одбране Русије позива НАТО да у време пандемије вируса корона смањи степен конфронтације, да се уздржи од агресивних поступака и демонстрације силе, додао је генерал-пуковник.

„Министарство одбране Русије увек се придржавало политике која је усмерена на изградњу конструктивног дијалога са НАТО-ом“, поручио је он.

Шта је по Путину понос Русије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА