Најновије

ОД ДАНАС СРБИ МОГУ У ЦГ, АЛИ ПОСТОЈИ ОЗБИЉНА ЦАКА: После овога, добро ћете размислити о преласку границе!

Црногорска влада ажурирала је синоћ списак земаља у којима је стопа активних случајева ковида-19 мања од 25 на 100.000 становника, што је услов за улазак у Црну Гору без карантина, а на том списку није Србија, са којом су од поноћи отворени гранични прелази.

Гранични прелаз (Фото: Јутјуб)

Сада се на списку налази 131 земља, а "на листи више нису Северна Македонија и Ирска у којима је, након данас потврђених случајева, стопа порасла'', саопштио је црногорски Институт за јавно здравље, преноси подгорички портал Антена М.

- Свесни смо да чињенице да су и пре ове прве фазе попуштања мера на границама многе породице дуго времена биле одвојене и одсечене једне од других. Ако смо сви заједно успели оволико времена да останемо стрепљени и спашени, сигурни смо да неколико наредних дана или седмица, колико ће одређеним државама бити потребно да достигну наше критеријуме, неће представљати већи напор нити жртву коју ћемо сви заједно изнети ма са које стране границе били - наводи се у саопштењу Института.

Црна Гора ће је у поноћ отворила све границе са Србијом, која није на списку држава чији грађани могу да уђу без карантина.

Како се наводи, држављани Црне Горе и странци са сталним или привременим боравком у тој земљи, који улазе у Црну Гору из држава у којима је потврђена стопа активних случајева оболелих од коронавируса већа од 25 на 100.000 становника, мораће у карантин или самоизолацију од 14 дана.

Како преносе црногорски медији, за саобраћај робе и путника у поноћ су отворени гранични прелази са Србијом: Ранче - Јабука, на путном правцу Пљевља - Пријепоље, Вуче - Годово на путном правцу Рожаје - Тутин, и Чемерно на путном правцу Пљевља - Прибој.

Како су Пироћанци рекли Ани Брнабић све у лице погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА