Најновије

Шокантне тврдње руског аналитичара: Немири у САД нису расни немири! Ево шта им је циљ

Политички аналитичар Сергеј Марков говорио је о протестима који тренутно букте у америчким градовима.

Протести у Америци (Фото: Јутјуб)

Он је анализирао америчке немире и том приликом објаснио шта се крије иза њих. Указао је на јасну политичку позадину која се може уочити на протестима, а који су избили након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда.

Политиколог је сигуран да иза уобичајене побуне због расизма, стоји покушај државног удара и свргавања америчког председника Доналда Трампа.

Политички противници садашњег шефа Беле куће могу да искористе ситуацију са нередима у америчким државама како би постигли своје политичке циљеве.

Марков је објаснио да државне власти намерно нису предузеле драстичне мере за сузбијање нереда који су настали у америчким градовима.

Тако терају Трампа на безумне радикалне акције које би могле да доведу до државног удара и свргавања америчког председника с његове функције.

„Али након што Трамп изда неку радикалну наредбу, доћи ће до жртава међу црном популацијом, а тада ће Трамп бити проглашен одговорним за расизам.

Сетиће се и неких његових изјава које би се могле тумачити као расистичке. А онда ће се, након Трампових радикалних одлука, све заиста распламсати“, објаснио је Марков.

Политиколог је сигуран да је такав сценарио „елиминације“ Трампа сасвим реалан и да би се могао имплементирати у блиској будућности.

Према Марковим речима, покушаће да окриве тренутног председника САД-а за протесте, а “у критичном тренутку Пентагон и обавештајне агенције изјавиће да се неће придржавати Трампових наређења”, објашњавајући да ће то потпуно дестабилизовати земљу.

„Колико легално завереници желе да формализују елиминацију Трампа није јасно. Али то ће се видети ускоро.

Ово нису расни немири, ово је покушај државног удара уз помоћ расних немира “, закључио је Марков.

Погледајте ОВДЕ како је руски "Панцир" оборио турски беспилотни авион! 

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА