Најновије

УЛТИМАТУМ ЗАПАДА НЕЋЕ ПРОЋИ! МОСКВА НЕ ДА НА БЕОГРАД: Русија прихвата само оно што одговара Србији!

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко оценио је уочи наставка дијалога Београда и Приштине, да ће Русија увек подржавати Србију и да ће за Москву бити прихватљиво само оно решење које одговара Београду.

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

"Наша заједничка бол и веома тежак проблем јесте решавање косовског проблема у коме смо заједно. Русија ће увек подржати Србију", рекао је Боцан-Харченко на свечаности поводом обележавања Дана Русије.

Амбасадор Русије је изразио задовољство што су Србија и Русија током пандемије коронавируса заједно издржале изазове и биле раме уз раме, као и вековима до сада. 

Задовољни смо, како је додао, тиме што се допринос Русије види и овде и што је Србија могла да направи заокрет у борби против пандемије, али и што ниједан пројекат није био замрзнут - ни изградња железнице, ни они у енергетској сфери, ни гасовод...

"Наставили смо развој, а сада и убразаним темпом", рекао је амбасадор и подсетио на непрекидну сарадњу и однос двојице председника Владимира Путина и Александра Вучића током карантина и додао да ће честитку председника Србије за велики државни празник Русије проследити председнику Владимиру Путину. 

Посебно задовољство Боцан-Харченко изразио је што су прослави присуствовали читав државни врх Србије, челни људи земље и патријарх Иринеј, што је, како каже, веома важно јер све то доприноси сарадњи и развоју односа двеју земље. 

"Ви, председниче, председнице владе, парламента, министри, сваки дан ако је то неопходно, то је пракса и реалност, можемо да вас позовемо без обзира на тежак распоред, свако ће поклонити пажњу по питањима из дневног реда наше сарадње и наших односа", рекао је амбасадор. 

Рекао је и да Русија никада није сматрала да евроинтеграције могу бити препрека за односе две земље.

"Наше односе можемо да развијамо паралелно са вашим преговорима о придруживању Европској унији. Верујемо и мислимо да што је више партнера да је то боље", истакао је амбасадор Русије.

Боцан-Харченко је додао да је у току припрема доласка председника Александра Вучића у Москву где ће присуствовати традиционалној паради поводом Дана победе над нацизмом у Другом светском рату.

Припрема посете председника Србије Москви

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко изјавио је да су у току припреме за посету председника Србије Александра Вучића Москви.

Председник Србије ће, како је најављено, учествовати на Паради победе која ће се ове године, због сложене епидемиолошке ситуације изазване корана вирусом, одржати у Москви 24. јуна, а не 9. маја, на Дан победе над нацистичком Немачком у Другом светском рату 1945.

Датум је изабран симболично, јер је 24. јуна 1945. године на Црвеном тргу у Москви одржана прва војна парада у част победе СССР-а над нацистичком Немачком.

"Настављамо манифестације поводом 75 година победе у Другом светском рату", рекао је Боцан-Харченко на свечаности у амбасади Русије.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Александар Вучић отказао све предизборне митинге СНС.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА