Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ ДИВЉАЊА МИЛОГОРАЦА У УЛЦИЊУ: Ђукановић послао антитерористичку јединицу на 4 монахиње (ВИДЕО)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је вернике да не гласају за "безбожну власт која би отимала светиње".

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

"Сабрања цркве вековима трају на овим просторима и сада се настављају. Литије позивају на измирење браће, ове наше литије су јединствене. Народ се пробудио духовно и ништа не траже. Сабрао се да у љубави прославља Бога. Ова наша сабрања су везана и за безакоње, онај закон која нам је у ноћна времена наметнула Скупштина, којим се отимају задужбине древне, које нису грађене ни за калуђере ни властодршце, већ у славу Бога", казао је Амфилохије испред Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици у којем је одржан молебан за мир и братску слогу.

"У том духу су и наша сабрања као молба онима на власти са се отрезне и не отимају од цркве Божје. Оно што нас је запањило, и нас и Европу ових дана, је рушење цркава и отимање. Започело са отимањем и рушењем конака на Бриској гори. Оно што је окупатор срушио, народ са црквом кренуо да обнавља и то је овде су дошле антитерористичке групе наоружане до зуба код четири монахиње. И прете да ће даље рушити јер немамо, наводно, дозволе. Од кад сам митрополит непрекидно смо тражили дозволе од власти. Никад се није десило до данас да прете да прогоне ове који немају држављанство. Они су дошли да уграђују свој живот у цркву, не да разарају Црну Гору. Шта је за Црну Гору - разарање свих предузећа и сад треба и храмове разорити. Је ли то за Црну Гору", додао је Амфилохије.

Он је казао да су годинама тражили дозволу за Михољску превлаку и друге храмове.

"Време окупатора је прошло и треба да прође време оних који настављају дело окупатора и не дају да се обнови оно што је окупатор срушио. Годинама смо тражили дозволу за Михољску превлаку и друге храмове. Хоће да руше, неће ако Бог да, јер има трезвених људи и међу њима. Зато ћемо ми наставити братољубиве литије поштујући и здравствене прописе. Иако нису дали истинско обећање да ће промијенити закон, ја се и даље надам. Јер ако неће, такву валст народ не треба да гласа. Црногорци никад такву власт нијесу гласали без из страха, али страха нема више", поручио је Амфилохије.

Obraćanje Mitropolita Amfilohija i Vladike Joanikija Uživo Podgorica!

Objavljuje Vladislav Dajković u Četvrtak, 11. lipnja 2020.

Наставак литија најављен је за 14. јун.

Прочитајте ОВДЕ када ће бити настављене литије у ЦГ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА